Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Ha a híd szerkezete elég erős akkor van előnye is, kisebb helyet foglal el a mozgás és könnyebb beérni az asztal túlvégére.
Hagyományos gép után még előnyös is hogy marad a megszokott munkatér elrendezés.
Az ISEL gravírgépek is ilyen elrendezésűek.

jani300

r2u4n063m

Szép estét! [#kacsint]
Vettem nemrég a piacon egy használt 150mm átmérőjű orosz korongot, azonban még nem raktam fel a gépre, szükségem volna némi segítségre.  
- A köszörű tengely 0,05mm-t üt, ez elfogadható, vagy ki kellene egyengetni ez alá?
- Hogyan szokás rögzíteni a korongot, az átlagos koronghoz hasonlóan papír alátéttel, vagy anélkül?  
- Kell-e, illetve lehet-e szabályozni a hagyományos korongokhoz hasonlóan?
Köszönettel,  
&rash

jani300

Te most nem gyémánt korongra gondolsz ?
Mert azt nem írtad .

r2u4n063m

Csak a lényeg maradt le... De igen, gyémánt, vagy cbn[#circling]

r2u4n063m

Köszönöm a linket, hasznos olvasmány volt!  
Azt a 0,05mm ütést le kell vinnem 0,02 alá, erre mi a bevett módszer?  
A köszörű tengelye 16mm átmérőjű, a korong furata nagyobb, korábban is egy közbetét volt benne valamiféle műanyagból. Ezt célszerű ebből elkészítenem, vagy helyettesíthetem acéllal?
https://lh5.googleusercontent.com/-w_SWsAbD2bc/UbDln5QWjnI/AAAAAAAADr4/IIwt9Ma4sF4/w881-h661-no/P1010078.JPG" border=0>

Szalai György

Olvasatom szerint a 0,02mm alatti ütés a köszörű korong palástján értelmezhető, felszabályozás után, nem a tengelyen.
A szabályozás menetéről is írt a cikk szerzője.
A közbetétnek éppen csak a kellő rugalmassággal, minél jobb tapadással, és nedves környezet tűrőképességgel kellene rendelkeznie. A rengeteg féle ipari műanyag közül, a rosszabb siklási tulajdonságú, szálerősített, nedvesség hatására nem dagadó, legalább 100C fok körüli hőmérsékletet elviselőeket tartom alkalmasnak. Ezek közül egy aránylag könnyen hozzáférhető az üvegtextil bakelit.

r2u4n063m

Köszönöm a segítséged! [#vigyor0]

000000000

Hello Mindenkinek!

Nem tudom jó helyen járok e, de olyan problémám van, hogy összeraktam egy saját gépet amely Mach3-al megy és olyat csinál a gép, hogy az első 10-15 munkadarabot pontosan megmunkálja, majd utánna elkezd téveszteni, de milimétereket és az az érdekes, hogy nem a program elejétől fogva, hanem álltalában a 8.-10. sortól. A kérdésem az lenne, hogy valaki találkozott e már ilyen problémával, és hogy lenne e valakinek valami ötlete mi lehet ez, és mi lehet rá a megoldás? Előre is köszönöm a segítséget!

000000000

Szia,

Ha leptetomotookkal hajtod, akkor nezd meg hogy vissza all e pontosan a 0-ba. Ha nem akkor lepest veszt valamelyik motorod (vagy akar tobb is). A leirtak alapjan ennek lehet az oka a leptetomotor tulmelegese, mivel ahogy haszanlod egyre jobban melegszik, es lehet hogy epp 10-15 munkadarab utan melegszik fel annyira hogy drasztikusan lecsokken a nyomateka. Ez elofordulhat a mechanikad valamelyik mas reszevel is hogy valami tulsagosan felmelegszik es szoulni kezd. Ezeket konnyen ellemnorizheted, ha forronak talalod a motort vedd vissza az aramot (ami persze csokkenti a nyomatekot). Vegso esetben egy aktiv hutes is segithet.

sanka74

Sziasztok! Forgatóhoz melyik programot tudnátok ajánlani? Az alakzat nem csak forgástest lenne...az Ap a forgástestet szereti...vagy én vagyok béna? Köszi.

bznc93pf5

bznc93pf5

YouTube-n találsz sok jó videót ami segít sokat és nem kell "bénázni"

sanka74

Igen, találtam is jó párat...csak azokon forgástestet forgatnak...az a baj, hogy amit marni kellene, az nem forgástest, de körbe kell járni...