Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xg2w6ib9x

Hali, üdv Mindenkinek !

Evipass rozsda eltávolító szerrel kapcsolatosan kellene némi info a tapasztaltabb kollégáktól.
Konkrétan az a kérdés, hogy amikor az edényben használat közben besűrűsödik az Evipass, akkor az víz elpárolgása, vagy a folyadékba kerülő szutyok miatt lehet ?
Aztán második kérdés, amikor elkövetkezik ez az állapot, akkor érdemes-e még a hígítással próbálkozni, vagy az már az oldat kifáradását jelzi ? Nekem úgy tűnik, hogy még ilyen besűrűsödött állapotban is dolgozik az Evipass.

Előre is köszi!

jani300

Lehet ez az első konkrét adat amit írok :)
MWM szerszámmaró nút 14 mm , osztás 40 mm .
De csak a kisebb dönthető asztal van meg .
A satut meg úgyis csak egy nútra teszed (általában )  :) Forgó talppal persze nem :)

88nwcf22d

Hát forrasztáshoz elég nagy az alutömb, mire ott mindent 400 fok körülire felmelegítesz elfüstölsz egy csomó gázt... Szóval  ilyen nagy cuccokhoz én nem ajánlom...

robroy007

ez csak profil anyag nem tömb

igaz erősen csalóka a kép akárhogy próbálom kivenni a valós darabot nem bírja felfogni az agyam

ekkora méreteket 40mm simán lehet végig hegeszteni de jó kezű és technikával rendelkező szaki kell hozzá  
forrasztást nem próbáltam még de ahhoz keveslem az érintkező felületeket ha nincs a sarok feltöltve forrasz anyaggal

hegesztésnél is erősen betervezendő szerintem a sarok varrat!!

Vetesi75

Ez azért jó így, mert köszönő viszonyban sincs a gépiparban előnyben részesítendő "szabványos" hosszméretekkel.  
A marógépemen 16-os T-horony, 52mm-es osztással.

TROMF22

Szia!  
Érdekes módon az ipari gépeknek készült szabványban a 16-os horonyszélesség sem szerepel.  
A szomszédos értékek a 14 (M12-höz) és a 18 (M16-hoz).  
Ezekhez vannak rendelve a T-anyák méretei is.
Így aztán az oszás egy ségessége végképp csak álom lehet.  

jani300

Kicsit filóztam a t-nútokon . Végül is mindegy lenne a méretük ,mert minden gyártó ad a saját gépéhez megfelelő tartozékokat .
A probléma ott kezdődik hogy ezek az adás vételekkor általában eltűnnek az első kanyarban .
Azt mondják a Német még lomtalanításkor is minden tartozékával teszi ki a gépet .
A gépkereskedő is csak a lére megy és külön árulja még a gépkönyvet is .:(
Lásd pl a vertikálfejek árait . Pedig tuti géppel együtt került ki a gyártótól .
Sok hirdető azt se tudja mifán terem ,de még elbírta és lenyúlta .

jani300

Annyit azért hozzátennék hogy az utolsó sort természetesen nem erre a fórumra értettem .

Vetesi75

Szia! Érdekes...  
Gondoltam már rá, hogy az 5/8" és 2" metrizált változata -  a gyártó (Tooltek-"tájcsung"R.O.C., ...) tudatában -, de ilyennel már több régebbi, még honi gépen is találkoztam. A régi tulaj a géphez D.I.F. horonytartozékokat adott (16mm/M12), tehát valamilyen szinten használatos méret.  
Érdekes...  Ugyan ez a fizikai méretű asztal a BFxxx és társai sorozaton 14-es horonnyal létezik. Lehet, hogy a gyártók ྛ óta rájöttek, ekkora horony túlságosan elgyengíti az asztalt? Lefogatásnál észnél kell lenni.

mu45tbne

Sziasztok.
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, tervezés fázisban vagyok egy felső hidas gép készül, figyelnem kell a keresztbe fordulásra is, így mind a két oldalra terveztem orsót. Az orsók meghajtásával vagyok problémába, az én elképzelésem hogy orsónként egy léptetőmotort használnék, ez eddig rendben is van, csak a meghajtással vagyok bajban, hogy a két motort egy meghajtóval, vagy motoronként egy meghajtó ugyan azon step jellel??
Üdv Gábor.

xfg6v697j

Mindkét megoldás kivitelezhető.
Én az egy vezérlő két motor megoldást választanám,mert kissebb a keresztbeállás esélye.
De ez csak az én véleményem.

kua93zk4w

Sziasztok!
Gépépítőket kérdezném.
Épülő gépemnél még nem sikerült eldöntenem, hogy fogasléccel vagy golyósorsóval hajtsam meg.
A gépen 2450x1500mm asztallap lesz. Ez alá építeném a meghajtást emiatt a Y gerenda alul is össze lesz kötve.Ennek a fesztávja 1700mm.
Az a tervem hogy az anyát forgatnám így elkerülve az orsó belengését.  
Ehhez elegendő 1 golyósorsó középen, vagy maradjak a kétoldali  fogaslécnél?

000000000

Elsősorban kétoldali anyahajtást ajánlanám, ha kell a nagy pontosság.

Egyébként a kétoldali fogaslécet.  

kua93zk4w

sanka74

Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségünk...Használt már valaki JNC-40M usb kártyát a mach3 vezérléséhez? Egy kis magyar segítségre lenne szükségem....
http://www.rossguitars.com/misc/JNC-40M%20Manual%28English%29.pdf" TARGET=_fnew>Manuál