Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

[#fejvakaras]
Elhiszem. Köszönöm a linket!
A néhai kattogósom sajnos tartósan kölcsönadódott :(, a pisztolypákával meg nem szívesen matatnék FET-ek környékén, így kénytelen vagyok valami mást rendszeresíteni itthonra.  

w987wzmm

Sziasztok!

Tudnátok segíteni? T-horonyanya méretekkel kapcsolatban?

M10 és M12-es anya méreteivel kapcsolatban. Lehet kapni készleteket, de, nem tudom, hogy mekkora hornyot kell csinálni az anyákhoz.

http://www.brwtools.hu/i2cmsdata/brw/images200x200/F360140.jpg" border=0>

w0hgtwf3w

http://www.werkzeug-eylert.de/tl_files/eylert/images/Eylinformation/Kataloge/Der_Eylert5/Katalog_derEylert5_Kapitel2_Spannen.pdf" TARGET=_fnew>katalógos[url]

A 458. oldalon láthatod a méreteket. Ha érdekel, szólj nyugodtan ismerem a magyarországi képviselőt.

Maga a szerszám katalógus oldalát itt találhatod rengeteg sok hasznos dologgal.
Eylert[url]

w0hgtwf3w

Bocs a válaszgomb lemaradt, és az indexelés sem sikerült igazán. (Majd a következő)

w987wzmm

x0bnhi5ag

Kedves Uraim!
DC szervo stepp-dir protokoll ügyében tudna nekem valaki segíteni,esetleg irodalmat ajánlani? Egyetemista fiammal együtt tanulnánk és modelleznénk. Nagy segítség lenne. Köszönöm előre is!

lari

Kezem ügyébe került egy Neovo típusú TFT monitor.
Ha bekapcsolom kb 2 percig működik a háttérvilágítás, utána kialszik.
A sötét háttérkép látszik.Tapasztaltabb fórumtársaktól kérdezném, hogy
Mi szokott ilyenkor meghibásodni? Fénycső, vagy az azt vezérlő elektronika? Érdemes vele foglalkozni?

Köszönöm!

mxjj54gxi

Ez is, az is megdögölhet így.
Elektronika talán elmelegedhet, a tranyókat érdemes újraforrasztani, vagy ha a trafó mellett van egy 47-100nF körüli műanyagházas kocka kondi, akkor az szokott elfáradni, azt cserélni.
A cső is szokott azonban öregedni, és olyankor egyre nehezebben gyújt, ha kialszik, akkor az elektronika hibát jelez, és nem próbálkozik újra.
Csövet talán kapsz még a SINI-nél, kell a hosszméret, meg az átmérő nekik.
Elektronikával meg tele van az ebay.

lari

Köszönöm a válaszod!
A két kocka kondi valóban sokat veszített a kapacitásából, ki is cseréltem de nem történt javulás. Hibajelzés nincsen, egyszerűen kialszanak a csövek bekapcsolást követő két percen belül. Újra bekapcsolni csak nagyon sokára lehet...

kua93zk4w

Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani hol találok leírást arra ha USB keresztül szeretném vezérelni a mach3-al a gépemet.
Sajnos a nyomtató portom elszállt a gépemen ajánlottak usb átalakítót a nyomtató vezetékhez,így működhet?

NewUser

Szia!  Nézd meg itt a fórumon:  USB-LPT átalakító MACH3-hoz

svejk

A két perc nagyon sok...
A pár másodperc működés utáni leállás lehetne egyszerűen javítható hiba.

Sajnos, ez nyűgös, nehezen javítható eset, kivéve ha ismert típushiba.
Azt is hozzá kell tennem és a gyakorlatom alapján állíthatom, hogy a Neovo monitorok eleve a nyűgös kategóriába tartoznak, a dizájnos üveglap mögött csekély műszaki tartalom lapul. :(  

w0hgtwf3w

Gondolom az LTP port integrált volt. Ha van szabad helyed az alaplapon akkor egy LTP port kártyával megoldódik a helyzeted (Kb. 2500 Ft).
Ha mégis az USB-s megoldás felé hajlasz akkor mint már említették van itt a fórumon topik, ill. keresd Polgár Balázst.

lari

Köszi István, akkor azt hiszem nem nyüglődöm vele tovább.Egyébként egy sokat használt céges monitorról van szó, úgyhogy valószínűleg kiöregedett már...

kua93zk4w

Köszönöm erre gondoltam először én is de nem voltam biztos benne.
A machban nem kell átállítani semmit ehhez?