Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Külömböző grafikai programokban a "halftone efect" beállításban van ilyen is, szürkeállományos (nem black-white) képből lehet előállítani hasonlót.

000000000

Rézmetszet !

http://levi-art.blogspot.hu/2011/06/rezmetszetek-es-rez-karcok.html" TARGET=_fnew>Rézmetszet és rézkarc készítés

Szedlay Pál

Érdemes kipróbálni!
Nagyon nehéz szakma, sok idő és kitartás szükséges hozzá.

Szedlay Pál

"Régi történelmi könyvek képes/rajzos illusztrációi készültek így,ezzel a technikával."
Meg a bankjegyek részben.

Szedlay Pál

A pénzjegynyomdából tudom, mindig a szemével kell kezdeni azt a legkönnyebb elrontani.

000000000

Tudna valaki segíteni?

Egy bmp képen lévő felíratott kellene nagyítanom.  
Sajnos, nagyításkor be recésedik a széle.  
Hogyan tudnám úgy nagyítani, hogy kontúros, kontrasztos maradjon?

Köszönöm, ha segítesz!

ce93xphjd

szia!

ha a képet növeled, mindig kockásodni fog, mert pixelgrafikus a kép.

Úgy tudod megoldani, ha nem gond egy kis kitakarás, hogy raksz az eredeti feliratra egy pl fehér téglalapot és arra írsz, megfelelő mérettel.

000000000

Köszi!

Évekkel ezelőtt, valami trükkel, valamilyen progival megoldottam egy ilyet.  
Sajnos, már fogalmam sincs hogyan, mivel.

Az általad ajánlott módszer, nem kivitelezhető ennél.  

Van e olyan kép formátum, amivel megoldható?

ce93xphjd

ha olyan a háttér, photoshopan, rá lehet a feliratra klónozni a szomszédos pixeleket, de ezt így látatlanban nem tudom meg lehet e.
pixelgrafikus képnél csak úgy megoldható ez, ha külön rétegen van a felirat, amit levehetsz és csinálsz oda másik feliratot (pl a photoshop saját kiterjesztése).

000000000

Vektorgrafikussá kell alakítanod a feliratot még a nagyítás előtt.

Vetesi75

Ha jól látom, e pillanatban több forrasztáshoz is értő fórumtag aktív, tehát kérdezném:
A Weller PU-81 állomás mennyire kompatibilis a Weller LR-21 pákával? Mechanikailag tuti, de működés szempontjából?  
Válaszokat előre is köszönöm!

000000000

Ha a csatlakozója megegyezik akkor minden további nélkül használhatod, de a páka leírásában is ez áll
- Mindegyik forrasztóállomáshoz csatlakoztatható
- Maximális teljesítmény: 50 W
80 wattosnál már a régebbi készülékek kiesnének mert azok max 50-et tudnak.

Vetesi75

Köszönöm! Csatlakoztatható, de a PU-81 hétlyukú, a VSP-80 hatágú és az LR-21 ötágú... Ezért inkább kérdeztem, mint baj legyen belőle.

000000000

Ha nem hiszel nekem akkor keress rá az interneten.

http://www.wellerbolt.hu/webaruhaz?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=443&category_id=51" TARGET=_fnew>Például ezen a helyen is ezt írják

Mikor ilyen helyen dolgoztam csajok megoldották hogy a WECP20-ba is belegyűrték a 80-as pákát,
Annyi volt hogy iszonyat melegedett a egység is nem csak a páka. [#guluszem1][#csodalk][#szomoru2][#fejvakaras]

000000000

Pedig a 80-as pákának eggyel több tüskéje van mint a WECP20-nak lukja, de a finom női kezek oda is beleteszik a dolgokat ahova el se hinnéd hogy bemegy  [#hehe]