Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Csak a plugint és a drivert kell feltelepíteni, egyébként teljes értékű MACH3-hoz való LPT-t kapsz, semmit nem kell a configban állítani.

Mellékesen nekem van egy eladó tárgybeli UC100-as 19000 Ft-ért.

kua93zk4w

Ehhez nem értek mit tud?

kua93zk4w

svejk

nah5a9frh

Sziasztok! Tudna-e valaki segítséget nyújtani, GILDEMEISTER NEF 480 eszterga FANUC MATE-l programozásához,beüzemeléshez,vagy magyar nyelvű használati utasítás eléréséhez.Előre is köszönök minden segítséget.

Decaza

Sziasztok!
Egy gép építéshez kérnék segítséget. Feladata felemelni 600kg-ot, egy sinem csúszó asztalon lenne a súly, ezt egy 25/5 golyós orsóval mozgatnám. Van egy 250W os 3800 fordulatú motorom. Milyen átételt kell létrehoznom, hogy megemelje a súlyt. Esetleg, hol tudok utánnanézni a számítások menetének? meghálálnám a segítséget.Üdv: decaza

000000000

Szia!
Ha felveszünk a hajtásmechanikára 76%-os hatásfokot, akkor ~10-es lassító áttétel már pont elég a feladathoz.

Decaza

Szia!
Nagyon köszönöm! Remélem a találkozón összefutunk. A T5 10mm széles bordásszíj mekkora terhelést visel el használnád ekkora terhelésre?

000000000

300 N a maximális megengedett erő 10 mm szélességre.  
A használatot nem értem pontosan .... Ilyen szíjjal akarsz lassító áttételt a megvalósítani a motor és az orsó között a feladathoz?

000000000

Szia,

Csak kerdezem, az a golyosorso onzaro?

Udv

000000000

000000000

Eleve értelmetlen a kérdés.
Golyósorsó soha nem lehet önzáró.  

svejk

Annak kellene lennie?
Fék, egyéb rögzíthető hajtómű?

svejk

Először is azt kell tisztázni, mit jelent az az "önzáró" kifejezés.
Aztán meg lehet válaszolni, hogy extrém esetben lehet a golyósorsó is önzáró.

000000000

En ha 600 kg ot emelnek, onzaro orsot valasztanek. Persze igazad van megoldhato mashogy is. A beiras alapjan nem vagok benne biztos hogy a kollega szamol ezzel, hogy biztosisa a lefutas ellen a terhet.