Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

PSoft

Ohhh....

Bizos van olyan,akinek zsebpénz!:(

svejk

E körül van az Iramko-nál is. Persze plusz áfa.

A bátrabbak nem sz@roznak, kidobják a kondit és rákötik a két tekercset a rendes frekiváltóra.
Aztán vannak a még bátrabbak, akik még a kondit sem kötik ki.
persze ezekkel a kókányolásokkal az eredeti teljesítmény valószínűleg nem érhető el, gondolom azért akarod csökkenteni a fordulatot, mert sokat szállít.

svejk

Ja, hogy innen fúj a szél?

Akkor ne kínlódj, szerezz egy normális 3 fázisú motort.

(gondolom ez a Pedrolló nem 3 fázisúra van tekerve mint anno a ruszki Kama szivattyúk)

9hpa53xy

Vállal valaki apró alumínium alkatrész gyártást?

Sanyi Bá

Üdv Rasiel
Igen vállalok Kecskeméten, küldj rajzot vagy mintát és megegyezünk.
Sanyi Bá  tel:20/3929-521

9hpa53xy

Köszi! Küldtem levelet!

besirkyjh

Sziasztok

Lenne egy kérdésem .

Ha vezetékezéshez tömör ( kb 1.5 - 2nmm ) szigetelt vezetéket használok akkor is szükséges az érvéghüvely ( sorkapocs , frekiválto , táp stb ) ?

xg2w6ib9x

Szia Zoli !

Ilyen esetben nem szükséges, sőt szerintem nem is célszerű érvéghüvelyt használni, mert a tömör réz vezetékre nem tudod rendesen rá préselni.

cxmcdtrx

Érvéghüvely csak sodort rézre,a tömörre semmiképp. A frekiváltóhoz (motor fele legalább) árnyékolt kábel, betáp oldalra pedig hálózati szűrő, ha van!

besirkyjh

Kösznöm szépen a válaszokat !

A frekiválto és a táprész egy dobozban szerelve szeretném , onnan a föorsohoz már fém gége és árnyékolt megy végig , kerülve a földhurkot( kb 3m ) .A vezérlés és a kisfeszültség egy külön dobozban lesz onnan megy a DSP-hez és a léptetökhöz .
Inkább a frekiváltotol és a táptol tartok egy kicsit ( hátha megszórja a toroidot ) .

Köszi még egyszer!!

000000000

Van nálam egy áramfejlesztő. Az van ráírva, hogy 3GF-3.
Nagyon egyenetlenül jár. Van az karburátor alján egy mágnesszelep, de oda nem megy feszültség.
A kérdésem az lenne, hogy mi a szerepe ennek a mágnesszelepnek és mikor mennyi feszültséget kéne kapnia?
Köszi.

ANTAL GÁBOR

Nem ismerem az áramfejlesztőt de volna egy tippem . Volt régen egy Skodám  annak a karburátorán volt egy alapjárati mágnesszelep. Egyszer Ausztriában leesett a vezeték és csak akkor járt a motor ha pörgettem . Rémlik hogy a komolyabb ( pl 20 lóerős önindítős ) Hondának is van mágnesszelepe. Szerintem 12 V dc kell neki.  Elég furcsa hogy a karburátor alján van  Rákeresek a Hondára....

000000000

Arra a mágnesszelepre csak tippem van,valószínű az alapjárati fuvókát zárja le leállításkor.Mérni kellene leállításkor mi a helyzet.Az egyenetlen járásnak több oka is van:elégtelen üzemanyagellátás,gyujtáskimaradás, gyujtógyertya, karbi beállítás ,regulátor helytelen  szabályzása esetleg belepiszkáltak a működésébe.