Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

a DeskProto is tudja azt amit a Cut 3D, sőt még többet is, állítólag tud 5 tengelyt kezelni de nekem a szerszámpálya beállítás után sem akarja az alámarásokat megcsinálni, valami beállítás az biztos, legalább is gondolom, vagy forgástestnél nem tudna? igaz próbáltam forgatás nélkül is és ott sem akarta az alámarást, nem3 hanem5 t5ngelyes gépre akarok pályát!

Béni

Soha nem használtam még a DeskProto-t.
Próbálkozásaim vannak egyéb ipari CAM programmal, de az 5 tengelyes szerszámpályák még nem adták meg magukat.
Sok munkával indexelve is jó eredményt lehet elérni a fotón látható modellel. (Így csak 3 tengelyes pályákat kell létrehozni, meg egy halom megmunkálási síkot.
A posztprocesszor meg egy külön téma.

bznc93pf5

a posztpocesszorra gondoltam én is hogy nem egyszerű de előbb a szerszámpálya sikerüljön, utána jöhet a poszt.

9hpa53xy

Sziasztok, valaki ért itt a fórumon naggggyon profin az AWI hegesztéshez?

Révész Richárd

Hegeszteni kell valamit vagy csak érdeklődsz a technika iránt?

9hpa53xy

Technikai kérdésem lenne :) aluminium awi hegesztésről lenne szó.

s2k5ycubj

A kérdést és a válaszokat se rejtsétek véka alá,mert sokunkat érdekel a téma!

9hpa53xy

Rendben. Tehát van két megmunkált aluminium elem. az egyik U profilból készül 25*40*3mm, a másik L profil, vagy szögaluminium (kinek hogy tetszik :))  
25*40*3. A képen látható módon lenne egymáshoz hegesztve a két darab. A kérdés az , hogy megoldható-e a hegesztésük (szakaszosan pontszerűen) viszonylag nagy vetemedés nélkül, illetve körülbelül mennyi lenne a vetemedés mértéke?

És az ominózus kép:https://dl.dropboxusercontent.com/u/4536654/XY_Rail_q.JPG" border=0>

Előre is köszönöm!

9hpa53xy

az L 25*20*3, elírtam.

s2k5ycubj

Amit biztosan tudok és nagyon fontos! Az összes anyagot szárazon kell megmunkálni és a felület előkészítés nagyon fontos!

9hpa53xy

000000000

Nem használom a progit, ezért csak tippem van: ellenőriz a szerszámgeometriát. Az alámarásokhoz megfelelő marógeometria kell (T-horonymaró, lollipop maró), különben nem engedi bemenni az anyag alá a szárütközés miatt. Ha egyébként meg tudná csinálni a progi.

Révész Richárd

Ebben sajnos nem tudok segíteni.Alut nem hegesztek.

Révész Richárd

Szerintem nem lesz vetemedés ha csak pontozni kell.
De lehet érdemes lenne megpróbálni azzal a "csodaaluforrasztópálcával" és akkor biztosan nem fog vetemedni.
Szerintem.[#vigyor3]

9hpa53xy

egy próbát végül is megér, bár én próbáltam az "Alusol" folyasztószeres forrasztóónt, de nem győzött meg.  :)