Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

etc77f5nr

Szia! Szerintem írj kicsit konkrétabban a tervedről, esetleg tölts fel vázlatos, vagy autocad/solidworks-ös képeket, hogy mi az elképzelésed mit szeretnél. Amúgy, ha már építesz egy mechanikát amivel marsz akkor onnantól a cnc-sítés csak egy lépés, és hidd el nem az elektronika az egész buktatója, hanem a mechanika :) Az elektronika lof@sz a mechanikához képest, kivéve, ha nem magad csinálsz áramköröket hozzás stb, hanem kész vezérlést, meghajtót veszel.

000000000

Konkrét elképzelés még kezdetleges.Szánként mind a három irányzékban csövet használnék. Robusztus alkata lesz, mivel U acélt szándékozok a maró főorsójának a tartására felhasználni, illetve ezen   lesz a gép motorja(400w-ot tervezek 1:10-es áttétellel összesen).A megmunkálóasztalnak 5-ös lemezt terveztem alatta merevitéssel. Ha már emlitetted a CAD-ot akkor tudnál nekem csatolni egy linket ahonnan a teljes verziót leszedhetem?
Eddig mindig csak próbaverziókat sikerült használnom.[#help]

etc77f5nr

Az Autocad nem ingyenes szoftver.

000000000

tudom, tudom, de tudomásom szerint vannak ilyen hackelt verziók is.

etc77f5nr

Itt senki sem használ ilyeneket ;) :P

000000000

Akkor a kérdésem hogy milyen áron van?

etc77f5nr

100e felett de írtam mailt! Ne akard megvenni :) Amúgy pl a google sketchup ingyenes és ott is lehet 3D-ben tervezni abban tudsz rajzolni, ha nemis mérethelyes, de éátszik hogy kb mit szeretnél.

besirkyjh

Szia  

Probálkozz ingyenes verziokkal : ProgeCad vagy a GoogleSketchup .
Csak a Sketchupot használom géptervezéshez ,elég egyszerü és nem kel külön orákat venni a kezeléséhez :)

besirkyjh

Szia  

Ha akarom 4 tizedesig méret helyes :)
Gyors méretarányos 3D-s géptervekhez tökéletes .

Kristály Árpád

Halihóóóó
Néz át a linkek közé!!!!!
[#miaz][#vigyor2][#nezze][#wave][#awink][#guluszem1][#worship]

000000000

ez a Google Sketchup jó lesz.Erről még nem is halottam, de jónak tűnik.

000000000

Bocsi Árpád, de még nem olvastam végig az egész fórumot, igy nem tudtam róla.[#rinya][#vigyor]

2vkx6unz

Ha ingyenes parametrikus 3D cad kell akkor az Alibre design az egyik használható (sajnos csa5 5 alkatrészt enged összeépíteni az ingyenes verzió) vagy a CoCreate ami letölthető az snt.hu-ról.

000000000

Az N_grave dos-os vezérlő programról olvastam itt a fórumon.
Honnan lehet ezt beszerezni?
A neten nem találom...
Ki használja?
Jó a progi?

jani300

Üdvözlöm az Urakat !
Összejött annyi anyagom amivel már érdemesnek látszik belefogni egy gép építésébe .  
Mozgó asztalos álló hidas gépet szeretnék , hegesztett szerkezettel vasból .
Az asztal vezetésével kapcsolatban lett egy elképzelésem erről kérném a véleményeteket .
Az asztal rövidebb oldalával párhuzamosan tenném az Y vezetősíneit (ezek a rövidebbek),és a hídra a hosszabb síneket. Az X-en közelebb kerülhetnek egymáshoz a kocsik és ebből adódóan  nagyobb mozgásteret lehet elérni az adott sínekkel .
Talán sikerült érthetően leírnom .
A szép színes ábrák nem az én világom :(
Tehát teljesen kommersz elrendezés csak az asztalt fordítanám el 90 fokban .