Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszönöm!
Gyors voltál!

wcsxp0uxa

Ért valaki a GORDAK 952 forrasztó állomáshoz ?
Probléma: Nem lehet szabályozni a kilépő levegő hőmérsékletét. Vagy 178C°-on vagy 480C°-on működik. Hátha meg lehetne csinálni itthon is...

s7manbs8

Szedjed szétfele, azt megcsináljuk  távjavításba. :)

000000000

Nem ismerem a típust, és nem is javítottam ilyen ketyerét, de a leírt hiba szerintem a visszacsatoló hőmérőkör hibájára utal
Valahol megakadt egy jel szinten a visszacsatolás, és ha a fölé mész a hőmérséklet beállítással akkor a max teljesítményt küldi  a kimenetre ha az alá akkor a minimumot.
Meg kellene valahogy mérni, hogy a hőmérséklet változás hatására menyit változik  a hőmérő jelszintje, az elméletem szerint most nem sokat kellene változnia.
Ez csak egy lehetőség...

wcsxp0uxa

Sajnos más hibája is van. (még a sima páka hőszabályzása is elment vadászni)
Mehetek holnap a postára megint....
De köszi mindenkinek...

wcsxp0uxa

Jut eszembe , csak tegnap nem volt netem.
A hőmérséklet érzékelés egyszerű dolog 200°C -ig.
Utána komoly problémákat kell megoldani mert például egy pt100-asnak itt már nagyon kicsi az ellenállás változása.
Én meg nem azért vettem egy eszközt ,hogy legyen mit barkácsolnom otthon.
Vettem 1db "lux" típusú kézi hőlégfúvót állítható levegő hőmérséklettel , levegő fújással és elkezdtem a melót.

http://maxipack.x3.hu/oldalak/hello.JPG" border=0>

wcsxp0uxa

Zoltán , véletlenül rákattintottam a nevedre.
Az üzenet természetesen a "Nagy" képernyős szoftverfejlesztőnknek szól.

besirkyjh

Szia

Semmi gond :)

Pedig a " Hello " tetszett !

wcsxp0uxa

Hát még ha tudnád ,hogy ez a pofon egyszerű dolog egész napos elfoglaltságot adott nekem.
Pedig csak ki kell gyújtani a ledeket megfelelő sorrendben , most már tudom ,hogy nem.

besirkyjh

Na neee :)  

Nekem ez egy komoly kihivás lenne de Neked megy ez simán :)
Mondjuk szegmensenként egy soros kapcsolo és ellenállás a tápfelé , abban jo vagyok :)

000000000

Jól látom a piros USB-kábelt?
Ezek szerint Pickit3 -od van?

wcsxp0uxa

000000000

sziasztok ha feltöltök ide egy orsóház öszeálitási rajzot tudtok segiteni pár alkatrész megnevezésében?

Csuhás

Igen. De ne rakd be a képet, mert ami itt elfér az olvashatatlan, inkább csak a linkjét írd be ide.