Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

A gépen van PDF-ben , autoCad-ben is meg van azt hogy linkeljem be

000000000

Beteszek egy linket ami alapján meg lehet nyitni a rajzot.Ez a szakdogámhoz kell és sok gépelemet nem ismerek.Ahol a tételjegyzék üres azokat az elemeket nem imsrem. Ha valaki tud segiteni azt megköszönném!

http://s1.toldacuccot.hu/letoltes?sid=3142bce8da7bdfcc1c2769c09b13682e&file=szakdogaa.pdf

fpd0kbd4

Sziasztok!

Valaha valamelyik topikban találkoztam fogaslécen fogaskerék kottyanásmentesítésével,plusz fogaskerékkel.De képtelen vagyok megtalálni.Ha valaki segítene merre van  megköszönném.

mxjj54gxi

69 fogaskerék tengely
70 csapágyház fedél
71 csapágyház fedélrögzítő csavar
64 retesz
62 fogaskerékagy (a fogaskerék fogas része ezen 65 számú, ún. rongykerék, ami bakelitből van, hogy nagy erőhatásra az törjön, ne a gép)
51 kihajtó tengely
49 csapágyház fedél
46 csapágyház fedél
44 labirintgyűrű

mxjj54gxi

41 olajozócső? Szennyfogó cső? Ez egy kis csődarab, felülről odacsöpögteti az a hosszú cső az olajat, de hogy minden szutyok ne menjen a csapágyhoz, előbb ezen át kell bukjon az olaj, és ezért a körülötte levő mélyedésben leülepedhet az esetleges apró por, kosz

mxjj54gxi

34 olajozócső
30 labirintgyűrű
29 labirintgyűrű
27 olajozócső/furat (ez meg a 34 juttatja el az  olajat a hátsó csapágyakhoz9
22 ez egy alátétgyűrű - ha jól sejtem
19 fogaskerék, de lehet hogy nem fogas, hanem bordás (ha a 21 fogaskereket balra elhúzod a tengelyén, akkor erre kapcsolódik rá a belsejében levő belső fogaskoszorúval [bordáskerék esetén bordás likkal], és 1:1-ben forgatja a főorsót, ha eltolod jobbra, akkor előbb a rongykeréken és az alsó fogaskerekeken keresztül egy lassító áttétel iktatódik be)

mxjj54gxi

18 még újabb olajozócső
15 hernyócsavar
14 még újabb labirinttömítő gyűrű
13 csapágyrögzítő anya
12 csapágy, hengergörgős, belső kúpos (ezt elírtad, mert 11-nek írtad)
11 ez valami anya, de majd a többiek
9 megint egy labirintgyűrű
8 ez valami alátéttárcsa, esetleg ha bajonettes a tokmányfelfogatás, akkor ahhoz

mxjj54gxi

Azért a többiek is nézzék át, mert lehet, hogy nem teljesen autentikus minden amit írtam

Csuhás

Elfogadjuk a véleményed, mert nem elérhető már a rajz.

000000000

Köszönöm nem is gondoltam volna hogy ilyen rendes emberek vannak :)

000000000

Sziasztok!A véleményetekre volnék kíváncsi az alábbi géppel kapcsolatban.Fémforgácsolással foglalkozunk manuális gépeken,a héten viszont hozzájutottam egy üzemképtelen 1983-as kiadású Fehlmann picomax p50 cnc 2 típusú géphez.Annyit tudni a szerkezetről,hogy vezérlési problémái voltak,ezért tették félre,valamint amit a helyszínen észrevettem hogy az x tengely mentén a golyósorsója hiányzik,de a meghajtó motor viszont rajta van! Kérdés:Találkoztatok-e már ilyen géppel,valamint mennyire húzós egy ilyen gépet gatyábarázni vezérlés ügyileg?

000000000

000000000

mxjj54gxi

Egy biztos: nem fognak örülni neked a kollégák ezektől a póóóószterképektől