Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Csak kíváncsiságból, 3 és 4 támasz esetében hol kell lenniük ezeknek az alátámasztási pontoknak?

No jó 3 támasz esetén a középső helyét tudom :))

000000000

A monitor típusát állítsad át plug and play-ről digital képernyőpanel(640x480)-ra.
Utána lesz 640x480-as felbontásod.

Szalai György

Ha folytatom a gondolatmenetedet, akkor nekem ez jön ki.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/kiosztas1.jpg" TARGET=_fnew>http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/kiosztas1.jpg
Matematikai és zenei nyelven sajnos nem tudom kifejezni, pedig eléggé szabályosan ismétlődő sor.

svejk

Logikusnak logikus, de gondolod ilyen egyszerű lehet?  [#fejvakaras]

svejk

Egyébként mivel készítetted a képet?
Magyarázóbb mint a nyelvezet. :)

mu45tbne

Hello.
Olyan elméleti síkon gondolkozok már amit meg is szeretnék valósítani, pont emiatt már elkezdtem beszerezni az olyan alkatrészeket ami meghatározza a gép felépítését szerintem, eddig megvannak már a léptetők kb ~1Nm, az Y hoz tervezett vezetőim 20mm átm. 600mm hossz lineáris tengely plusz csapágy, eddigi kalkulációim szerint mozgó hidas megoldással lenne 450mm a mozgásom Y irányban, én valószínű ezt választom de majd kiderül, a gép szerkezeti anyaga az vas zártszelvény lenne miután ebből van itthon sok, elsősorban fát és műanyagot szeretnék megmunkálni, arra szerintem elég lesz.
Üdv.

4u88hx8j6

Próbáld meg egy másik vga vezetékkel összekötni nekem már egyszer bejött egy philips monitorral ott fűgöleges csíkok voltak.

besirkyjh

Szia  

Ez a beszéd :)  

Nekem a 600-as sin 150,,-es csapágyfedéssel a maradék 450mm munkahisszal szimpi , és ez kb a 20-as határ hossza is .Eddig remek most felfelé ha mész használj könnyo sulyu anyagot pl az aluminium innen már tökéletes épitö anyag ( X hid és ammak lábai illetve a komplett Z asztal ) .Nagyon sokat számit itt a mozgatott tömeg ,elsösorban a dinamika amire kihat de az itt ( pl: relief marásnál ) nagyon lényeges , lényegesebb mint sok esetben a mm/min sebesség !
Alura is elég ha nagysebességü kisfogásu marásban ki egyezel :)

000000000

Az a kis 10" monitor max 640x480-as felbontást tud és hiába cseréli ki a kábelt attól a 800x600-as felbontás nem fog lecsökkenni amit a PC küld. [#crazya]
#18092-ban írtam már a megoldást.  

Vetesi75

Lágyacél marás témában kérném szépen segítségeteket!
Létezhet, hogy átmérő 18-as három élű szerszámmal (szármaró), 150m/min vágósebességgel és 4m/min (nem elírás!) előtolással, 0,9 négyzet-milliméternyi, négyzet keresztmetszetű (gyakorlatilag nem, de egyszerűsítsünk) anyag leválasztásához több, mint 1KW forgácsolási teljesítmény tartozik, vagy valamit nagyon elszámoltam?

4u88hx8j6

olvasd el a #18088
"Két gépen is próbáltam az egyikel le tudom venni 640x480 ra, de akkor sincs változás.  
A másik gépen 800x600 és ott sem jó.,,

000000000

Az adapter vagy a monitor speciális beállításainál keresgélj. Valamelyik almenüben lehet engedélyezni az extra üzemmódokat.

000000000

Ez így még nem egyértelmű forgácsolási P  számításhoz. Mekkora a fogásmélységed, és mekkora a fogásszélességed, netán telibe, teljes maró átmérővel dolgozik a szerszám?

000000000

Ajánlanám figyelmedbe #18086 hozzászólást!
"Próbálj képfrissítési frekvencián állítani a videó kártya speciális beállításainál."
De csak 640x480-as felbontásban.
Ilyen 1000 éves monitornál talán csak 50Hz-es képfrissítés a maximum amit elvisel.
Ez feletti frekvencián szintén ugyanaz lesz az eredmény ( szétesik a kép )  
Pedig az XP nem is egy bonyolult win verzió. ( legalább is nekem nem )
Másik megoldás hogy driver kell a monitorhoz és az beállít mindent.

Vetesi75

Szép napot kívánok! Tibor45 köszönöm, hogy foglalkozol a bénázásommal!
A számolgatásommal 0,9mm szélességű, 1mm fogásmélységű palástmarás erő és teljesítmény szükségletét szerettem volna megsaccolni.
Nem telibe, éppen csak a maró sarkával történik megmunkálás.