Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Béni

DP 6-os verziója a leírás szerint tud indexelt szerszámpályát. (Ha jól értem, neked ez kell.)

bznc93pf5

bznc93pf5

5 tengelyes+forgatóra akarsz pályát?

sanka74

Nem 5 tengely, csak 4, forgató csak, amivel oszlopokat balusztereket lehetne marni. De lehet hogy csak 3 tengely, mert ha csak forgatóval marunk, akkor elvileg elég lehet az x vagy y az A és a Z. Vagy rosszul gondolom? Én eddig csak 3D-s marásokkal foglalkoztam, most érkezik egy ilyen feladat...

Tegnap utánanéztem a neten és találtam a BobCad-Cam V25. A videóban elég jónak tűnik. Ismeritek? Köszi mindenkinek a segítséget.

NewUser

Nekem van egy BobCad-Cam V25 3D std változat. Kicsit más, mint az eddig megszokottak, de a CAM része rendben van. A CAD része eléggé egyedi, de ez is csak szokás kérdése. Demó letölthető, ki lehet próbálni.

000000000

Köszönöm a választ! Megnézem mindenképp mert a melegedés az előfordul.

sanka74

Nekem most jön le a demo, 200 mega körül van, még kb 1 óra. Általában a cam programok cad része kezdetleges...

Béni

Ha a forgató különböző fix állásaiban történik a megmunkálás, akkor az indexelt megmunkálás.
Először a szerszámpálya létrehozása a kérdés, utána a posztprocesszálás.
Ráadásul, ha van forgó mozgással előállított szerszámpálya is, akkor már a posztprocesszor sem egy egyszerű 3 tengelyes lesz.

sanka74

Értem. Vagyis megpróbálom. Lejött a bob demo, egyelőre még csak pislogok...

sanka74

Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!

bznc93pf5

szia Béni.
atz tudod-e hogy a DeskProto 6 hogyan értelmezi az 5 tengelyt mert én tegnap próbálgattam de igazából nem sikerült elérnem azt amit szerettem volna vagyis egy szobor alakzat marásánál  alámarást is végezzen, már eleve a szerszámpálya kiválasztásnál sem akarta azt ami nekem jó lett volna, tudsz erre valami megoldást?
rakok képet is akkor könnyebben érthető mit akarok

bznc93pf5

Szedlay Pál

Nem irigyellek.
Ennek a szerszám pályáját elkészíteni nagy tudást és gyakorlatot igényel bármelyik programmal.

besirkyjh

Szia  

A Cut3D megcsinálja de a "kehely" részbe igy nem tud belenyulni , ahhoz forgáspontot kellene változtatni .

bznc93pf5

idő van rá csak tapasztalat, tudás hiányzik