Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

hostya

A videó végén az utolsó kockáknál látszik hogy a görgő kialakítása nem "U" hanem inkább "W" profilu.

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/g%f6rg%f6%20small.jpg" border=0>

KoLa

Erre gondoltam[#eljen]
Milyen progival kell a youtube-ról állóképet lopni?

Szedlay Pál

Print Screen gomb a tasztatúrán azután Ctrl+V valamelyik progiba.

KoLa

Azt hittem bonyolultabb!köszi!

hostya

Az is jó megoldás amit  © Szedlay Pál írt, de én az IrfanView-val szoktam.

Az Irfan-ban Eszközök>Képernyő fényképezés klikk.
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/IrfanView/Irfan%20V_1.jpg" border=0>

A felugró ablakban beállíthatod hogy mit fényképezzen, (teljeképernyőt,előtér ablakot stb..)
A gyorsbillentyű lesz az "exponáló gomb"
Hova mentse, és milyen formátumban a képet...

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/IrfanView/Irfan%20V_2.jpg" border=0>
NE lépj ki az Irfanból!

A youtube-on megállítod a videót ott ahol képet szeretnél készíteni, átváltasz teljes képernyőre, és nyomsz egy Ctr+F11 -et. (ha ez van beállítva "exponáló gomb"-nak)
Több képet is készíthetsz, a képek ott lesznek abban a mappában amit előzőleg beállítottál.

000000000

Sziasztok,  
biztosan felvetődött már: milyen folyadékkal tudok fémaluminiumot feketíteni (elox nélkül)?

s2k5ycubj

Festékkel. Bocs,de nem hagyhattam ki.[#eplus2][#eplus2][#eplus2][#integet2][#integet2]

000000000

vagy lekapcsolom a villanyt... akkor minden tehén is az

2nbj3n5m

Vagy zsirkrétával.A matt alunál macerás,a fényesre eloxáltnál jobb.
Száraz János

000000000

[#falbav] nem találtam "pukkadj meg" ikont

000000000

valami létyóra gondoltam, mint a szelén a vashoz...

pvmyc6p5

Tökéletes ,ezt kerestem.Én is láttam ezt a videót,de nem szúrtam ki .Valószínüleg ezen az elven kialakított hajlítópofán működni fog "csőhajlítóban is.Mégegyszer örök hála mindenkinek  a segítségért.[#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship]

hostya

Valószínű hogy működni fog "csőhajlítóban is, de a #18415-ben említett csőhajlítónál is elég nagy a hajlítási sugár... (szerinted)
80x80as csőhöz még nagyobb kell, hogy ne ráncosodjon.
Ha csak 30°-ot kell hajlítani (180-30=150°)akkor nem zavaró a nagy rádiusz. (szerintem)
30x30x1.5 zártszelvényhez készítettem már ilyen "görgőt", amit kettévágva használt a megrendelő,igaz hogy Ő néha 90°-nál többet is hajlított vele időnként..
Átm 200mm nem vált be, így átm 280mm lett a jó..

jani300

Üdvözlöm az urakat !
Az utolsó hozzászólásként belinkelt 1 órás oktatást a PLC-ről átnéztem az elektronika topikban .
A kérdésem az lenne hogy akkor a PLC durván fogalmazva azt tudja ,hogy egy hagyományos relés áramkört nem kell lehuzalozni hanem a PLC-re rákötöm a bemenetre a kapcsolókat és egyéb kezelő szerveket , a kimenetre pedig a tekercsvégeket , és a "huzalozást" számítógéppel meg lehet tervezni és bármikor változtatni ?
Tudom nagyon pancser kérdés de ez van :(

jani300

Na . Lehet akkora marhaságot írtam hogy többen még mindig fogják a hasukat !