Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Kár volt ötletett adni :( ha az egyik oldalt kezdem ki bontani ahogy felelőtlenül le írtam akkor az egyik oldalból 4 Milimétert visz ki egy ellen irányú marással , és a másik oldalt egy egyen irányú marással 2 milimétert fog forgácsolni ami pont meg fogja tartani a marónkat a nem kívánt be remegéstől, gondolom akkor azt is láttad hogy aránylag kis előtolást adtam meg. pont ezért mivel a szerszám az 16 átmérő 8 száron és 5 mili magas amit én javasoltam a 8 helyet és ezt már az elején példa ként említettem hogy egy 10 csavar horonyról beszélek

svejk

Stunci!

Használd már néha a mondat végét jelző pontot és az entert, mert így olvashatatlan az írásod. :(

000000000

ok pontozok és veszözök  
és néha nyomok egy entert is :) de most lépek esztergálom a görgöket, csapágyházakat mert így soha nem lesz kész a habvágóm :)

istvan58

Hali,
Kicsit meszire mentünk, még csak a gépváz tervezésnél tartok, és indulópontként el kell döntsem hogy veszek vag csinálok T-nutos asztallapot. Ezért a fellépő erők érdekelnek, előtolás, marás hogy lássam hogy egyáltalán van e esélyem. Öntvény még job lenne de nem tudom hol lehet beszerezni egy 600x400-as darabot.  
A másik alternativa hogy veszek négy ilyen asztalt (300x145mm):

http://kepfeltoltes.hu/130217/New_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

istvan58

javítás,
 a képen látható asztalalap 400x145mm

svejk

Adok veszek #52355.  
Bagóért van...
Te sem ezt a fórumot olvasod??

svejk

svejk

Ja hogy nem a megálmodott méret?
Most még a tervezési fázisban vagy, át kell gondolni hogy mit érdemes kompromisszummal megoldani.

hostya

Na ez a figyelmeztetésed kb.annyit ért mint fingban a 'bumm'. :)... :(((

Akimegszoktahogycsakírésnemolvas,azúgygondolja hogy az olvasómajdkitalálja,hogymitisakartmondani...

Ha van türelme az olvasó(k)nak (#17313)

istvan58

Azt láttam,
szükségem van a 400x600mm-re.
A négy darab asztal aminek a fótóját feltettem öszessen 400x580 (ez már közel van), vadi új ás kijönne kb 80-ezerböl

svejk

Te tudod...
No és a négyből hogy csinálsz egyet? Aláraksz még 50 ezerért egy másik köszörül/mart 30-40-es lapot.

robokacsa

valaki segítene abban, hogy :
artcam -al rajzolok egy kört, és a kezdőpontját mivel tudom arrébbhelyezni.

istvan58

pont ezért foglalkozom a gondolattal hogy megcsináljam.  
De amugy ezek a lapok elég merevnek tünnek, ha egy zártszelvény rámán és még két merevités/allátámasztás 1/3, 2/3 -nál szerintem elég

robokacsa

nyomni kell egy p gombot a vektoron.
nem gondoltam ilyen gyorsan megtalálom, egész eddig ezt kerestem .

svejk

Nem a merevség, hanem a 4 db egysíkúságával lenne gondod a zártszelvénynél.  
Gondolom érzed hogy a az öntvény t nútos lapok és a zártszelvény nem egy súlycsoport.
Ha gyárilag egyben van a T nútos akkor kellően megmerevíti a zártszelvény keretet. [#vigyor2]