Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Ne játsz a gondolatal :) egy T nút ki alakitása azért egy körrel ösze teteb :) Azt a t marot egy lépésböl neki engedni kicsit nagy bátorság lene példa 10 csavarhoz első körben szármaró/hoszlyukmaróval ki alakitod az egyszerű nútot (6 marót javasolnák hobbi gépen 400-500 rp/min)A 10 csavar feje 17 miliméter igy egy D1=16 b=5 egy oldalbol el kezded ki forgácsolni a (b=5 től vastagabat nem ajánlanám) és miután végeztem az egyik oldalal meg csinálnám a másikat :) és így továb lépésről lépésre Én egy 16 os T maronak nem adnák nagyobb fordulatot 400 nál mivel gondolom hobbi maróról beszélünk :)de az elöző témánál amit az esztergályos topikba inditotál rá jötem hogy nagy ötletek nem kellenek neked :) egy kis sufni tuningal meg oldod ezt is :)

000000000

Ja kazán lemez Régeben A36 mostanában stb36 egy jól fogácsolható bilivas :)

ygzhw8kag

Sziasztok  
segitséget kérnék, összeraktam az első gépem. Sikerült is már kimarnom egyszerübb darabokat. A gkódot Artcammal generáltam de az nem alkalmas 3d alakzatokhoz.
A kérdésem az lenne hogy milyen programot ajánlotok erre a célra. Lehetőleg egyszerüen kezelhető legyen mert BÉNA VAGYOK :) Köszönöm

000000000

A tápban nincs puffer,csak 2*24 volt,valamint 2 greatz 8db diódából összerakva.
Kondival szerettem volna "meglökni".
Mekkora lenne az ideális,itt is érvényesül az amperenként 1000 mikro?

istvan58

nos nem ragaszkodok ahoz hogy egyből nekiengedjem a 16-os marót. Csak mint referencia erdekelnek a fellépő erők, mint maró erő, előtolás stb.

000000000

Én A 16 os T marova max 350 fordulatal :) és 12-19 mm/M, és minden esetben csak egy oldal ki bontásával. mivel egy ilyen maró csak egy 8 as száron van ezért túl nagy erőket nem bír. de azért azt se feledjük hogy én egy FU 36 egyetemes marógépen dolgoztam ilyen szerszámmal :) és azért ez egy kicsitt roboztus gép :)

svejk

"A gkódot Artcammal generáltam de az nem alkalmas 3d alakzatokhoz."

Én nem ismerem az ArtCAM-et, de úgy hallottam pont erre találták ki.

Nem inkább valami paraméteres progit keresel pontos alkatrész definiáláshoz??

zozo

Kazánlemezbe T-horony marás egy barkács gépen sztem felejtős.  
Bár óvatos vagyok veled, mert a 12-es menetes szárról se hittem volna, hogy megáll benne egy betétkés, tekeredés, rezgés stb nélkül :)
Te vagy aki megcsinálja a lehetetlent :)

4um5b65d

Hogyan lehet kibontani csak az egyik oldalt ?
Ezt azért mégegyszer végig kellene gondolni. :)))
Előnagyolni éppen elő lehetne egy kisebb  átmérővel, vagy keskenyebb palástfelülettel....

svejk

Ami még talán fontos, hogy ne síkold fel a lapot mert úgy is eldobja magát.
Majd ha beletörtél pár horony és T marót, készen lesz, akkor elég a felületekkel foglalkozni. :)

svejk

Hát egyoldalas maróval :))

jani300

Már kb 10 perce ezen gondolkodom hogy hogy kérdezzem meg .

svejk

Egyébként a #17296-ban és a #17301-ben leírja, csak kissé zavarosan, meg nem szó szerint értendő az egy oldal.

jani300

A horony magasságát bontja több fogásara ,meg lehet ide oda játszani az oldalával ha jól értem .
De öntvény anyagból jóval egyszerűbb lenne .

4um5b65d

Valahogy sehogy sem jó....

Teszem azt egy 8mm magas dolgozó résszel rendelkező maróval nem lehet 2x4mm magasság bontással dolgozni, mivel az egyszerre veszi ki mind a 8mm-t.
Oldalra sem érdemes elmozdulni mert amennyivel kevesebb az egyik oldalon a hús annál több a másikon.
Csak az előnagyolás jöhet szóba, ha teljesítmény csökkentés a cél.