Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

Én így egyensúlyoznám ki őket:
egy tengelyt bele, aminek mindkét vége le van esztergálva kb. 120 fokos kúpszögben (mint egy fúró hegye)
Ezután két hangszóró mágnes közé teszed, vízszintes tengellyel, úgy hogy az egyik oldalon legyen egy-két tized légrés. Így teljesen surlódás mentesen le tud fordulni a nehezebbik oldal. Ekkor felülre menetet fúrni és abba kis hernyóval belőni az egyensúlyt.

svejk

Márpedig ki kellett próbálni. :(
Egyébként mi történik ilyenkor, hogy teljesen kukába való lesz?

000000000

Sziasztok! Vásároltam egy hobby gravírozógépet (kínai), de olyan béna vagyok, hogy el sem tudom indítani. Keresek valakit, aki tudna nekem segíteni, és hajlandó lenne néhány órát áldozni rám és a kezdő lépéseket megmutatná. Természetesen fizetnék a betanításért. Budapesten lakom a XVIII. kerületben. Köszönöm

s7manbs8

És hogy néz ki, azért ez nem túl sok infó, még ha ért is valaki valamihez. :)

Szalai György

A Fairloc tengelykötés rendszer első ránézésre nagyon nem balanszos. Ha az anyaga nem rozsdamentes acél, hanem könnyű alumínium ötvözet, a benne lévő imbusz csavar meg acél, akkor szerintem 1000n/min fordulat fölött mereven rögzített motoron használhatatlan, húszezren meg fegyverré válik. Jobb volna a helyzet, ha a csavar anyaga egyező volna, vagy ha két befogó egyensúlyozná ki egymást ugyanazon a tengelyen. Szerintem a modellezők és talán a bringások használnak alumínium imbusz csavart.

000000000

köszönöm, úgy néz ki, hogy valaki tud segíteni :-)

PSoft

Köszönöm a tanácsokat az egyensúlyozás problémájához.
Ha mégis ez a tengelykötés lenne a végleges választás(még közel sem biztos),akkor a leírtak szerint fogom megpróbálni.[#worship]

PSoft

A fairloc....

No,...mostmár ezt is tudom.:)

Úgy van,ahogy írod.
Könnyű alumínium test,benne egy acél imbusz csavar.
De,ha csak az alu imbusz csavaron fog múlni,akkor ez a tengelykötés marad.
Persze,majd a "próbapörgetés" mondja meg,hogy helytálló-e az elképzelésem,avagy valamilyen más megoldású,könnyen oldható/bontható,de,merev tengelykötés kell.

svejk

Ha az E240-et nem rázta be 4000-en, akkor valami csak ki van találva azzal az acélcsavaros megoldással is. (az sem lepne meg ha alu csavarral rosszabb lenne)
De Te mint Google búvár már biztos azt is kikerested hogy a gyártó mekkora fordulatszámig ajánlja...

zozo

Segítséget/tanácsot kérnék...
Közvetítőn keresztül jött a megrendelés, dörzsikével csiszolt alulapokba kellene 86x50mm-es feliratot gravírozni. (emeletek száma) Bele is írtam 3-4tized mélyen (első szívás, fospuha alu volt) aztán majdnem elkezdtem megfesteni,mikor szóltak, hogy nem kell, ők fogják festeni.
Aztán két nap után megjelentek vele, hogy most már festhetem, hát addigra lefújták telibe ezüst spray-vel. Mondom nem erről volt szó, node most már mindegy, megpróbáltam alkoholos filccel kihúzni az árkokat. Hát ronda lett, felmászott az ezüstre, szőrős/egyenetlen lett a széle. Kénytelen voltam újra lefújni ezüsttel. Most szárad. Node. Mi a rosszt tegyek vele.
-Gondoltam ráragasztom megint az átlátszó maszkoló fóliát és szikével körbe vágom az árok szélén. Aztán megfestem az árkokat, de ez rettenetes macerás lenne.
-gondoltam, hogy vizes oldású temperával tölteném fel az árkot, ha kimegy a szélére, legfeljebb vízes fültisztító pálcával letörlöm, csak má' lejön az ezüstről...

Hát szóval tanácstalan vagyok, egyáltalán megállna-e benne a tempera.  
Van valami ötletetek a dologra?
(eredtileg fólián keresztül gravíroztam és úgy festettem volna, de az ugye lekerült róla)

b4nm7gjvr

Fecskendőbe szívsz fel festéket és az árokba óvatosan adagolva belenyomod! Okosabbat nem tudok...

Révész Richárd

Telibefújod, ha megszáradt lecsiszolod és az árokba marad a festék.
Nem tudod úgy kifesteni, hogy ne kússzon fel a festék.

zozo

Richárd, nem csiszolhatom le, ezüst színű a tábla és fekete lenne a betű.
Franczy, igen, erre gondoltam én is a tempera festék esetén. Egyszer az autóm oldalát egy barom végighúzta a kulcsával, vagy inkább valami hegyes dologgal. Kevertettem hozzá színt, és injekcíós tűvel lassan haladva szépen feltöltöttem az árkot. Egész jól sikerült, legalább nem virított alatta a szürke réteg.

2nbj3n5m

Vízbázisú temperával probálkozz! De ne ecsettel hanem csöpögtezsd és hagyd,hogy a festék kitőlcse a számok helyét.Fagylalt fapálca kihegyezve.Jó "ecset" hozzá.
Sók sikert hozzá. Janko (Száraz János)

w0hgtwf3w

Add vissza nekik (de komolyan) !