Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Én úgy csináltam, hogy zsírtalanítás után fekete akril sprével lefújtam 2-3 rétegben.
Száradás után rezgőcsiszolóval átcsiholtam a felületet. Nem kell óvatoskodni, mert a gödörből nem szedi ki a festéket.

000000000

Egyébként az alunak igencsak ezüstös a színe.
Csiszolás után akár lakkozhatod is.
Ha pedig ennyire ökör a megrendelő, akkor csinálja ahogy akarja.

PSoft

Már,egyszer régebben írtam...

Lehet,hogy Nálad ez nem kivitelezhető,de egy próbát megérhet.:)

Anno,mikor még nem voltak ezek a mostani "szendvics" színes lemezek...
Víztiszta,vagy opál plexi-be szoktunk pantográfoztatni felirati címkéket.

A betűk "árkát",színes zsírkrétával szoktam teletölteni,bedörzsöléssel.
A bedörzsölés után,egy higítós ronggyal áttörölve a táblákat,kontúros feliratok/betűk maradtak.
Elég dekoratív,és tartós feliratokat csináltunk így.
Alu,vagy más fémlemez,még a bedörzsölés/törlés után kapott egy akril lakk réteget is.

000000000

A fecskendős megoldás a legjobb, mi mindig így festjük a tábláinkat.Majd puha fehér rongy,melybe beletekerünk egy nem éles fém korongot.Gyengén átitatjuk a festék hígítójával,s az árok mentén szépen megtisztítjuk,majd az egész felületet.Az injekciós tűt lapos fogóval méretre lehet törni sorja mentesen.A fecskendő nyomás alá helyezve önadagoló,ha megfelelő a hígítás.

xc773ua2s

Üdvözletem!
A tápegységnél a tápfeszültség bekötésénél mindegy, hogy a fázist és a nullát milyen sorrendben kötjük az N és L jelű csatlakozókra?

000000000

xc773ua2s

Köszönöm, így legalább nem fogom rögtön elfüstöltetni :)

zozo

Tudtam, hogy számíthatok rátok, köszi mindenkinek a tanácsot. Holnap próbálkozom.  
(Kari, mikor megláttam, nekem is az volt az első gondolatom, hogy visszaadom nekik kromofágos utókezelésre :) )

PSoft

Majd,....

Számolj be,hogy végülis mi lett a jó,és esztétikailag is elfogadható megoldás.
Hátha Te,egy itt nem említett x-ediket találsz.:)

VighLajos

Fafeldolgozás:
hogyan lehet előállítani ilyen színárnyalatokat, illetve "dizájn"-t?
http://media-cache-ec6.pinterest.com/550/53/2f/6c/532f6c7e7087a4f3fc20260d6fc59902.jpg" TARGET=_fnew>Ládabútor1
http://media-cache-ec6.pinterest.com/550/53/2f/6c/532f6c7e7087a4f3fc20260d6fc59902.jpg" TARGET=_fnew>Ládabútor2
http://media-cache-ec4.pinterest.com/550/a9/2f/84/a92f84b9ae67c7eb08435a677e93c4ed.jpg" TARGET=_fnew>Ládabútor3
A tejes festéken gondolkodom (Milk panther, ha jól emlékszem), de nem igazán találtam receptet.

VighLajos

zozo

Ok. A zsírkrétát mi is használtuk régen, Tán 80-as években, melegítettük is rezsón a réztáblákat, hogy szépen eligazodjon benne.  
Keskeny árokban megállt, de 4-5mm szélesben nem jó. Aztán jöttek az oxidáló/feketítő vegyi anyagok, aluhoz és rézhez is, nagyon jó volt, egy darabig.:)  Maratás után megpolíroztuk a táblát, csillogott-villogott, aztán egy hónap múlva az árok szélén el kezdett mattulni a vegyszertől. Nem tom mi a rossz volt, de valami  német anyag, (tán gravoxid?) ilyesmire emléxem.  
Aztán a szendvics műanyagok királyságot hoztak a gravírozásban :)  

zozo

Lajos, ezek neked tetszenek? -Két QSO között összedobsz egy ilyet.

t62d6ha2b

Szia!
Régen nyomdai klisélemezből csináltunk előlapokat (műszer, erősítő stb.).Belemarattuk a szöveget (,,vegyileg"), aztán ofszetfestéket kentünk bele, majd lehúztuk olyan gumilappal, mint a szélvédőtisztító. Így csak a mélyedésben maradt festék, amit rezsón bele kellett szárítani (megtörtént, hogy a cinklemez lekonyult a melegtől - az alu jobban bírja). A nyomdafesték pasztaszerű, hátránya, hogy melegítés nélkül sosem szárad meg. Természetesen ha valaki ki akarja próbálni, szívesen küldök neki.

000000000

Egyébként tökmindegy, nem attól fog elfüstölni.