Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Ha volna, egy ilyenem kipróbálnám. Nem rázta be? Van róla infó, hogy az E240-ek milyen alkalmazásban dolgoztak, 4000n/min fordulatszámon futottak vagy a töredékén? (Lehet, hogy írtátok itt a fórumon, csak én nem figyeltem eléggé.)
Fairloc-ra nem találtam gyártói fordulatszám ajánlását, pedig nagyon kerestem. Vagy nem sikerült elég mélyre búvárkodnom.
A felülethez képesti nagy átvihető nyomatékra büszkék.
Várom  ˆ PSoft próbáit, mert nem hagyja annyiban azt biztosra veszem.

svejk

Semmi infó.  
Nem emlékszem...de ha berázta volna az biztos rögződött volna...vagy mégsem? Olyan bizonytalan vagyok. [#nemtudom]

svejk

Ha vesszük a nagy átmérőjű alu serleget, meg a relatív nagy fajsúlyú mágnes korongot, lehet a csavar a megfelelő helykiképzésével lehet másodrangú... szóval nem tudom, majd mindjárt keresek egyet.

Devecz Miklós

Sziasztok!
Valaki megpróbált már kör alaku edzett lineáris vezető közepébe menetet vágni?
Mezei módszerekkel lehetséges lenne?

keri

Igen. Nekem nem volt vele problémám. Kemény az anyag, de vitte.
Mondjuk nem tescos fúrót és menetfúrót használtam.
Az edzett réteg nagyon vékony a felszínen, azt csak köszörülni tudtam.

ki005gz70

Sziasztok !

lcd monitor jó volt, csak tápegység nem volt hozzá. 12v ,4.2A. Hazahoztam, autoakksiról kipróbáltam, gyönyörűen dolgozott, gondoltam a számítógép tápegységéről jó fog az működni.
Fokozott figyelem, ellenőrzés percenként hogy a helyes polaritás meglegyen...1000-el néztem hogy okés -e. Rádugom pctápra, semmi. Pár másoperc mulva kondi robbant. Ebből rá is jöttem rögtön hogy azt is kis kevés dolgot is el sikerült bsznom...  

Kérdésem : mit lehet kezdeni vele ? kondit kicseréltem, de semmi.

ki005gz70

pont a poént nem írtam le, de sztem világos mindenki számára : fordított polarítással dugtam össze..de hogy az ördögbe ????????????

Szalai György

Ami velem szembe jött eddig az mind csak kéregedzett volt, (állítólag létezik csapágyacélból is) a felületét 60-65 HRC keménynek írták, 1-2mm mélyen, megmérni nem tudom. A belseje az puha, normalizált, talán 25HRC körüli, kényelmesen lyukfúrható, menetfúrható.
Szerintem, a menet helyén, kellő szélesen síkra köszörülni, és mehet bele a furat meg a menet.

Devecz Miklós

Elfelejtettem az elöbb, tengely irányban akarok menetet.

Devecz Miklós

Úgy látszik ez a nap nem csak nekem nem jött be.
Az elöbb vágtam haza egy UC100-as mozgásvezérlőt és egy LPT Illeztő kártyát.
Kisérleteztem egy CNC gépen és mivel mind a kettőn 25 pólusú csatlakozó volt (apa-anya) véletlenül felcsetéltem a be és kimeneteket. :-(

keri

Én is úgy fúrtam.
Befogtam az esztergába, szegnyeregbe be a fúrókat és szépen vitte. Persze a menetfúrót kézzel hajtottam, feloldott szegnyeregnél.

A kéreg csak azért érdekes, mert ahogy Gyuri írta, én is leszedtem síkra a végét.

000000000

A síkköszörűnk mágnes asztalán nincs demagnetizáló. Ezért nagyon nehéz levenni a darabot.Hogyan lehetne meggyorsítani,hogy a mágnes elengedjen? Az asztal most lett felújítva,tekercsek cserélve.A tápfesz 24 volt,sajnos ez terhelésre leesik 19.8 voltra."Meglökhető" e ez is,hogy tartsa az egyen 24 V-ot?

000000000

Ácsi !
Minek még emelni a feszültséget ha úgy se bírjátok leszedni ?  
Ha egyenáram megy a tekercsre akkor a demagnetizálás a lekapcsolás után 0.5-1 másodperces kisebb feszültségű válltóáramű impulzussal meg tudod oldani.

000000000

Sajnos csak a nagyobb darabokat fogja ilyen erősen.Gyártunk különböző kisméretű szám betű kliséket,amiket néha százados tűréssel kell köszörülni.(3.2*1.5*1.5)K720 böhler anyagból megfelelő csíkokat körbemarunk,majd két méretet beköszörüljük,(pl: 160*3.2*1.5) Na ezt már nem fogja az asztal,illetve százados fogásnál is már a belső feszültségek hatására felgörbül.
A lemágnesezéshez akkor egy kisebb váltó feszültségű trafó jó lenne nyomógombbal?

PSoft

"Ha volna, egy ilyenem kipróbálnám."

Noh,...azon ne múljon.
 © svejk-nek(is) köszönhetően van pár darab mágnesétől megfosztott példányom.:)

Egy példánnyal hétfőn indítom a postást,...ha dobsz egy levélcímet.:)
Aztán,...kipróbálhatod Te is,hátha úgy előbb születik "eredmény".:)