Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

"ezek a lapok elég merevnek tünnek, ha egy zártszelvény rámán és még két merevités/allátámasztás 1/3, 2/3 -nál szerintem elég"

Azt hittem valami komoly gépet akarsz csinálni.
De nem úgy néz ki... Ezt még olvasni is rossz.
Légyszi felejtsd el, és néz egy  egyben lévő asztallapot.

istvan58

000000000

Sziasztok,

Valami Gond van az asztali PC-mel. Kb fel evig nem hasznaltam most mikor be inditanam semmi. csak a ventik porognek, be sem bootol. Ami erdekes hogy az elolapjan az egyik led kb masodpercenkent villog. Ugyan ezt csinalja a halokartyan levo led is. A videokartya ugyanilyen utemben halkan sipol. A proci hutoventije is neha meg megmozdul szinten osszhangban a ledekkel. Szoval olyan mintha az egesz rendszer kapna egy impulzust kb masadpercenkent. Kiprobaltam hogy lehuztam rola mindent (hdd, optikai meghajto, videokartya stb), de meg ugy is ugyaneyt csinalja ha a RAM okat kiveszem. Legyszi segitsetek ha valakinek ban valami otlete. Alaplap tipusa:Gigabite GA-870A-UD3 AMD PHENOM II-es proci van benne. Elore is koszi

kozo

Én a kicsi gomb aksit cserélném először.

Szirtimorc

Szia!

Lehet, hogy ennyi idő alatt kiszáradt valami elkó (már jártam így), vagy (így is jártam, lassan jöttem rá) van egy smd IC, az felel a bekapcsolásért, meg I/O funkciókat is ellát, és fészket rakott a pók a lábai alá. Kilakoltatás után hibátlanul indult. Ha nincs nagyon púpos kondi az alaplapon, akkor én tápcserével kezdenék, az érzékeny a hosszú áramtalanításra.

f63tt55ri

Próbálj meg esetleg egy másik tápegységet, nekem az egyszer megoldotta a hasonló gondomat

Szirtimorc

Attól még indulnia kell (vannak VAX mag Alpha gépek amik nem indulnak nélküle, szerintem itt sima pc-ről van szó), csak a BIOS beállítások törődnek kikapcsoláskor.

kozo

Igen . jogos.  
Valószínűbb a táp hiba vagy kondi kiszáradás.

000000000

Koszi a valaszokat. Remelem nem az alaplap a hibas. Sajnos nincs keznel masik hogy kiprobaljam. A led villogasa ahogy leirtam mire utalhat?

35txfdmeu

Szia.
A fiam gépe produkált hasonlókat: játék közben kikapcsolt a monitor a gép lefagyott. Újraindításnál csak felvillantak az alaplapi ledek, a processzor és tápegység ventilátor is csak megrándult. Próbáltam másik tápegységgel de semmi változás. Egy másik alaplappal jó lett a gép. Gigabyte ga-p55a-ud3 még garanciális és szervizben van.

000000000

Nekem is Gigabyte alaplapom van (GA-P67A-UD3-B3) és nem vagyok vele megelégedve tápügyileg. Először is nem tetszik, hogy az USB kikapcsolt állapotban is fesz. alatt van (billentyűzet, külső vinyó világít).
Másodszor, az újraindítása nem valami stabil, előfordul, hogy ki kell kapcsolni, várni pár másodpercet és úgy bekapcsolni, különben a boot során újraindul. Ilyenkor a BIOS alapállapotba teszi magát (nincs húzva a gép, minden alapon van).

keri

Kondik hogy érzik magukat?
Púposodnak a proci körül?

000000000

Nem lattam ilyesmit. Sajnos mar lejart a gari. Annyi meg hogy a gep szallitva lett futarszolgalat altal, de nemtudom hogy elotte mukodott-e. Annyi biztos hogy mikor eltettem augusztusban akkor meg mukodott, illetve olyan gondok voltak vele, hogy neha nem indult el, se bios se semmi,aztan egy kis ido mulva egyszercsak beindult de szerintem akkor nem produkalta a lenti jelenseget (utemesen villogo led) mert az feltunt volna. Esetleg ha dobaltak az okozhat e olyasmit hogy kimozdul a proci es nem jol erintkezik vagy valami hasonlo..?

keri

Bármi lehet, de a proci csatlakozója elég jó. Nem jellemző hibaok.
Ez az egyszer csak beindul hiba táp probléma szokott lenni, de a táp ellátó áramkörök az alaplapon is előfordulhatnak. Leggyakrabban az olcsó elektrolitkondik száradnak ki, vagy durrannak el. Ezeket cserélni is lehet ha tudsz forrasztani.

000000000

Az alaplapon nem lattam semmi szokatlant. A tapot szetszedtem. Ami erdekes volt, hogy egy nagyon halk szikrazas szeru hangot lehetett hallani a tapbol pont osszhangban a led felvillanasaval.
Minden esetre koszonom mindenki segitseget, jobbat nem tudok tenni minthogy szerzek egy proba tapot.