Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Sanyi Bá

Szalai György

Válasz a Semleges csevegő, vegyes ügyek #29403-ban.

000000000

Üdv. keresek valakit aki tud billogot készíteni rozsdamentes anyagból, ár megjejöléssel a 21feri@citromail.hu  -ra. Köszönöm.

000000000

Üdv mindenkinek.

Lenne egy kérdésem, és remélem, hogy itt tudtok segíteni nekem némi infóval, megoldási javaslattal.

Szükségem lesz a közeljövőben 1,0 vagy 1,2 mm-es lágy-huzalból  10mm átmérőjű karikákra amik alapból zártak. Próbáltam, hogy szimplán felcsévélem a huzalt egy rúdra, de úgy egy "rugó" formát kapok, amit el kell vágni, és a karikák mind "nyitva" vannak.

Még ez lehetne egy jó megoldás, ha elvágom, valami nagyon vékony lappal, de akkor is ott a probléma, hogy hogyan lehetne legalább a felcsévélt mennyiséget egyszerre "bezárni".

Az egész azért fontos, mert első körben kb 40.000 db ilyen karikára lenne szükségem, és remélhetőleg utána sokkal többre.:)

Valakinek esetleg valami ötlet?

4um5b65d

Valami tompahegesztési eljárással szeretnéd zárttá tenni, vagy csak magának a fémnek tartása kell hogy zárttá tegye , de kézzel nyitható maradjon ?

000000000

Szia Laslie

Nem kell hegeszteni, sem szegecselni...semmi ilyen. elég a fém tartása. (sőt pár darabot ki kell nyitni, de az nem lényeg)

4um5b65d

Léteznek erre úgynevezett huzalmegmunkáló gépek. Magyarországon is többen foglalkoznak vele.
A youtube-on rengeteg video anyag is van fent.
"wire" , "wire bending" , "ring bending" kulcsszavakkal próbálkozz.
Van ami kifejezetten karikákat gyárt, de azt hiszem neked leginkább a nyakláncok szemeinek gyártására kifejlesztett gép kellene.
Mondanám, ha egy év múlva kellenek csak akkor bevállalnám, addigra összerakok egy gépet.
Milyen darabárban gondolkodsz ?

000000000

Köszönöm a segítséget.

Igazat megvallva árakon még nem gondolkodtam, így arra sajnos nem tudok válaszolni.

Youtube-ot nézegettem én is, ilyen nyakláncgyártó gépet láttam ott, az adott is jó ötletet. (Igazat megvallva a láncgyártó gép is)

4um5b65d

Akkor egyszerű az eseted. A láncgyártó masina össze is kapcsolja neked a karikákat menet közben.

000000000

Épp az a lényeg, hogy nem kell összekapcsolni őket.:)

Nekem rengeteg egyedülálló önmagában zárt karikára van szükségem.:)

Csuhás

Hagyományőrzőknek gyártasz páncélinget?

000000000

Rabb Ferenc

Valami http://www.youtube.com/watch?v=8eBze0d0eHQ" TARGET=_fnew>ehhez hasonló (csak kisebb)célgéppel próbálkozz. 2ཤ"-től figyelj nagyon. Csak Neked nem kell a szemeket összekapcsolni. Ennyivel egyszerűbb lehet a mechanika.  

Vigyázz, ha valaki olyan eszközt javasol, amiben szoftwer is van, az nem rendes ember  [#vigyor2]

Varga László

Kérdésem  a nagyérdeműhöz !
Szerintetek alkalmas lehet dupla soros önbeálló csapágyat háromkéses gyalutengelyre feltenni ?
Mekkora legyen a fordulatom az optimális vágósebességem ,a tengely átmérője 100mm?
Szakmai hozzáértést megköszönve:Varga Laci
Varga László

fpm64xtbb

Most hívtam az asztalos havert 6000 fordulat,rá is van írva a gépjükre(100mm és szintén 3 késes)és mindenképpen egyik oldal önbeállós legyen attól függően hogy van e a végén hosszlyuk fúró vagy akármi!