Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

279nwbpsa

Tégy ide egy képet a mappádból:
http://www.imgserv.com/" TARGET=_fnew>http://www.imgserv.com/
Aztán a mappádban lévő képet,ha feltetted a fenti tárhelyre,akkor ott az meg fog jelenni.
A képen jobb klikk "kép címének másolása"

Itt a fórumon a hozzászólás ablak jobb szélén látod: [kép]
Ezt kitörlöd: http://
Aztán a képet beilleszted és nyomsz egy "OK" gombot.
Aztán nyomsz egy szokásos "Mehet"-et.

Remélem érthető így valamelyest...

msas

279nwbpsa

000000000

Sziasztok!
Kérlek csak egy kis linket, vagy tanácsot:
Komoly kéréssel fordulok hozzátok. Tudom hogy nem jótékonysági szervezet vagytok hogy segítsetek minden jöttmentnek, de sehol máshol nincs értelmes tanács.
Versenyem lesz, egy technikus verseny, nagyon fontos lenne rajta teljesítenem.
Egyik része CNC esztergálás.
Ezt az instrukciót kaptam:
-szerszám (váltólapkás esztergakés, beszúró kés),
- szerszámgép (Hunor PNC 731-es Esztergagép),
- hengeres előgyártmány.
Cnc esztergálnom kell majd valamit, hogy tanulhatnék meg alap szinten, csak hogy értsem mit jelentenek a sorok amiket beírok?
Kérlek segítsetek. Csak, egy egy linket, szoftvert, anyagot, akármit ami segíthet.

ra8nsmk6w

KoLa

Egyszerűbb! ha a mappádban a kiválasztott kép nevére- jobbklikk- a hivatkozás címének másolása -azután- a fúrum ablakban- kép -jobb klikk az aktív címsávba, de ne töröld ki a http:// kijelölést - itt beillesztés és kész!
A kép beillesztése előtt mindíg nyomj entert, hogy ne a sor végére kerüljön!a 800x600-s kép
http://cnctar.hobbycnc.hu/msas/robotk%e9z.jpg" border=0>

000000000

A cégnél egy páran márionak becéztek  külalakom miatt :) lehet rá hibáztál :)nincs meg sértődés csak el mondtam hogy mi a szívem bánata :) és annak örülök a leg jobban hogy a T horony marásos témát el tudták sokan olvasni, és nem kevertél össze a Jókai bableves receptjével :)

hostya

Kedves Stunci!

A diszgráfiáról van némi fogalmam, mert (sajnos) a rokonságomban is van olyan, aki ezzel küzd.
Azt írod hogy, több fórumon is problémát okoz ez Neked.
Ha Svejk lájtos figyelmeztetésére megírtad volna azt amit nekem válaszoltál, akkor elkerülhető lett volna ez az egész...

De Te ezt írtad a #17313-ban: "ok pontozok és veszözök és néha nyomok egy entert is :)... "

Ez nekem elég cinikusnak hangzott.
Erre írtam azt amit írtam...

Nem mentegetőzni akarok,(semmi okom rá) hiszen nem tudhattam kivel állok szemben...

000000000

Itt is sok mindent találsz, leírással, példaprogramokkal: http://www.nct.hu/Letolt/letolt.htm" TARGET=_fnew>NCT

000000000

Sajnos ezzel újra meg újra meg kell küzdened, mivel nem ismerheti mindenki a hátteredet. Egy külhoninak elnézi az ember a nyelvhelyességi hibákat, egy bennszülöttnek nem mindenki. Legegyszerűbb, ha rögtön nyilvánvalóvá teszed a dolgot, így elkerülheted a mérges fullánkokat. :D

Szalai György

A diszgráfia a kézírásban okoz problémát és nem azonos a rossz, (trehány) helyesírással.
A számítógépen író diszgráfiásnak, az eszmei tartalom és a helyesírás ellenőrzésére is lehetősége nyílik, (akár többször is) mielőtt a munkáját közzéteszi. A betűk megformálásának külalaki követelményei pedig, fórumba íráskor, semmi feladatot nem rónak rá.
Ezért sajnos, ha tényleg problémát jelent is Neked a diszgráfia, itt nem hivatkozhatsz erre, nem bújhatsz mögé.
A problémát (részemről) az jelenti, hogy be szeretnél kerülni egy közösségbe, de nem fogadod el a közösség írásképre, minőségre vonatkozó elvárásait. Ez így nehéz. Javíthatnál rajta az olvasók kedvéért, még ha több időbe, fáradtságba is telik.  Ha ömlenek belőled a gondolatok, akkor azt le lehet írni gyorsan, hogy el ne vesszenek. Több nagy ember tette így. De a kusza gondolatokkal tele írás, az egy szellemi éjjeli edény. Ha csak ráborítod az egészet az olvasóra, akkor beteg lesz tőle.
Adj több tiszteletet az olvasónak, különben megdobálnak. És azt mondom jól teszik.

msas

Köszönöm Lajos!
Ma újra próbálkozom, Egyébként ez a fotó a képernyővédőm!

000000000

Úgy érzem hogy ezt a témát itt kéne abba hagyni.nem akarom a "segítség béna vagyok" témakörbe ezzel vagy hasonló témákal be szenyezni.
Tisztelt Szalai György Nem biztos hogy annyira be karok én kerülni ebe a társaságba :)mivel nem ez a fő hobbim. én modellezek és csak azért csinálok egy cnc habvágót hogy tudjam fojtani a hobbimat, de úgy gondoltam ha már itt vagyok akkor segítek egy két tanáccsal.(kár volt)mivel látom hogy dizgráfia szakértő vagy akkor te nevezd el ezt a betegséget aminek akarod. az tény hogy nagyon nehezemre esik helyesen írni és eddig is több mint 10 perce ülök itt ezzel a szövegel :( helyesírási ellenőrzőt használok de az se javítsa a pontot és a veszőt se. és ezt az időt amit ezzel a szöveg meg írásával töltöttem szívesében fordítódtam volna másra. ha el készül a cnc habvágó gépem nyitok neki egy topikot hogyan csináltam, és utána úgy érzem hogy vissza térek a saját forumjaimhoz

000000000

kedves hostya mivel svejk a munkatársam ezért úgy éreztem hogy nyugodtan írhatok neki egy kis cinikus szöveget. de tudom azt is most már hogy inkább személyesen beszélem meg vele.És mivel  rossz tulajdonságom még hogy mindig le reagálom az engem ért vádakat, ezért mindig problémám van belőle :( tudom sokan mondják hogy ne álljak le vitatkozni de nem tudom meg tenni,  bántsa az igazság érzetemet

keri

Aki diszgráfiás, az legalább enyhe szinten diszlexiás is egyben. Akinek nincs ilyen baja az rohadtul nem érti, de kb. annyira érzéketlen mintha a dadogóst leszúrnád, hogy "beszélj rendesen kisfiam"
Ezért ezt a nyelvtan náci hozzáállást szerintem hagyjuk, hogy a fórumnak van a minőségre vonatkozó elvárásai, mert mindketten tudjuk hogy ez a béka segge alatt van, minden szempontból.

Az viszont tény, hogy lehetne próbálkozni, és nem élből felháborodni, olyan egyszerű dolgokkal kapcsolatban, hogy vessző és pont használata. Elég általában ha az összefüggő gondolatok után nyom egy pontot, entert, vagy vesszőt véletlen szerűen, máris érthetőbb.