Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Egyébként az E240-es motoroknál,ez a mágnes a klasszikus,kontakt nélküli mágneskuplung funkcióját töltötte be?
Sose láttam még az ellendarabját,csak,ami a motoron van.:((
A fogazásnak mi lehet/lehtett a funkciója az aluserlegen?

hostya

A demagnetizáláshoz lehet használni a névleges (DC)feszültséget, a pólusok rövid idejű felcserélésével is.
A régi TOS síkköszörűn úgy volt megoldva, hogy egy 3 állású kapcsoló (1-0-2)kapcsolta a mágnes asztalt.
Amikor ki kellett kapcsolni, akkor nem "0"-ba kapcsoltuk, hanem pl.  2>1>0 vagy 1>2>0.
A kisebb darabokat "feldobta" az asztal.. :)
Az viszont szerencsésebb lenne ha a fesz. nem esne 22V alá...

sasi

A demagnetizáláshoz lecsengő, váltakozó elektromágneses teret kell létrehozni. Ezt meg lehet tenni úgy is, ahogyan ©hostya írta, ott egy feltöltött kondenzátort kapcsoltak a tekercsre, mely rezgőkörként működve létrehozza a lecsengő elektromágneses teret, így lemágnesezi az asztalt.
A másik megoldás, mikor termisztoron váltófeszültséget kapcsolunk a mágnesező tekercsre. Ezt a megoldást sok orosz asztalban alkalmazták.
Arra tippelek, ebben az áramkörben kellene keresni a hibát.  

000000000

Mondjuk jó lenne tudni először is hogy ez milyen rendszerű mágnesasztal.
Mert a Demag rendszernél csak egy egyenáramú impulzust kap és ilyenkor felmágneseződik és ezután már nem kell a tápfeszültség.
A lemágnesezés pedig egy váltóáramú impulzussal megy ami 5 másodperc is lehet.
Az anyag felrángatást pedig az erővonalak egymástól való nagy távolsága is okozhatja.
Írtad azt is hogy áttekercselték.
Esetleg a tekercseket nem jó kötöttek vissza az is ronthatja a felmágneseződét.
Az is elég ha csak egye fordítva raktak vissza, máris elmegy az ereje és az áramfelvétel is nagyobb lehet ami egyenes arányú vonzata a feszültségesés.
A tápegységben is érdemes megnézni hogy van e puffer kondenzátor.
Ennek elgyengülése is okozhat feszültségesést.
Látatlanba nehéz így diagnosztizálni.    
De én nem értek ehhez :)  

svejk

Nem láttam az ellendarabját sosem.
A kerámia közép is érdekes, mindig a keringető szivattyúk csapágyazása jut eszembe róla.

svejk

Pörgess már meg egyet, én még keresni is elfelejtettem, pedig biztos maradt valahol.

istvan58

Hali,
Forgácsoláshoz értő szakember segitségét kérném:
Egy sacolás a következőre:
T-nút marás kazánlemezbe egy ilyen méretü maróval:

http://kepfeltoltes.hu/130216/T-nutmaro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

ami kéne:
Főorsó fordulat, teljesítmény
Előtolás sebesség, erő.
Előre is köszönöm.

KoLa

Én nem tudom hogy a kazánokat milyen lemezből készítik de sejtem!
Ettől függ  nagymértékben hogy milyen beállításokkal tudod marni!
Szerintem mielőtt beletörik a t-nútmaró! állítsd a főorsó fordulatodat 500 rpm körüli-re, és kézzel tekerve próbáld ki mi a jó!

istvan58

Hali, ez nem egy konkrét feledat csak egy elméleti kérdés. Az adot erőkre van szüksőgem egy géptervezéshez.

KoLa

Ha ez egy cnc marógép lesz, akkor a Tibor45-t tudom ajánlani!de szerintem Ő is kíváncsi lesz az anyagminőségre!

istvan58

Jo most éppen kazán lemez jutott eszembe de egy általános vas/acel laprol lenne szó  

zozo

Ezt a szegény T-horony marót telibe nekiküldenéd egy kazánlemeznek? Amúgy google segít a számításban, vagy forgácsolás elmélet szakirodalom.

zozo

A kazánlemez egy jól forgácsolható, alakítható, hegeszthető szerkezeti acél, A0 minőségű anyag.  

istvan58

Na ezt akarom most elkerülni hogy megtanuljam az egész forgácsolást, de lehett muszaj lesz, csak jatszom a gondolattal hogy a leendo gepemel sajat maga csinalja meg a t-nutos asztallapot acellemezbol...

istvan58

Amugy jo penzert lehet venni keszen is,

http://www.vakuumtisch.de/index.php?page=product&info=502" TARGET=_fnew>t-nutos lap