Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Svejk biztosan tudná a választ.
Nekem is bénázott a monitorom, amikor még kapcsolgattam.
Mikor visszakapcsoltam, meg szinte, csak szemcsés volt. Teljesen élvezhetetlen volt a kép.
Nem használom a kapcsolóját. Azóta semmi baj.

Szerintem a monitort lemágnesezi valami bizbasz kikapcsoláskor. ott lehet valami. Talán a földdel köti össze a fázist valami hiba folytán.
Most, persze, lehet hogy országos marhaságot mondtam, de hátha örül valaki hogy lehülyéz és közben megmondja a frankót.

Révész Richárd

Lehet haldoklik a táp.
Ha van rá mód cseréld ki és próba.
Vagy dugj be abba a konnektorba egy másik gépet és próbáld ki azzal mit csinál.

Lehet a konnektorral van valami.

zozo

Amíg a villanyászok távol vannak:
Vagy a számítógéped tápja csinálja a cirkuszt.
Esetleg próbáld meg, ha megfordítod a dugót az aljzatban, akkor is ez történik-e.  
A FI relét is kínozd meg kicsit a teszt gombjával, időnként nem árt neki 3-4 leoldatás.  
A FI relé akkor old le, ha a nulla ás a fázis vezetéken nem azonos áram folyik át rajta, tehát valahol lelécel az áram a föld felé

Sanyi Bá

A kapcsolóját nem használom csak egérrel kapcsolom ki, és akkor veri le a fírelét amikor a számítógép kikapcsol, de nem mindig kb tízből csak egyszer, ez a legrosszabb hiba mert amikor kiakartuk mérni a hibát akkor persze nem volt probléma. Tudod olyan mint a régi TV-k amit ütni kellet hogy a kép vissza jöjjön de a hibát megtalálni nehéz volt.  

000000000

Akkor, lehet hogy a tápegysége.
Ezzel a "megállapításommal" tényleg nem mentünk semmire. [#nevetes1]

Sanyi Bá

Már kipróbáltam több aljzatba is de nem a konnektorral van probléma. lehet hogy a táp de az nem is lesz egyszerű kicserélni mert HP gép.

Szalai György

Ő a tápegység zavarszűrő hálózatában található, fázis és föld meg a nulla és föld között alkalmazott Y osztályú zavarszűrő kondenzátort emlegette legutóbb Fi relé leoldással kapcsolatban, ha jól emlékszem. De akkor talán nem számítógépről, hanem kapcsolóüzemű tápegységről volt szó.
Ebenguba, secko jedno.

gfxd0h560

Hosszabbítóval egy másik helyen lévő dugaljban ki lehet próbálni, ekkor kiderülhet hogy a gépben kell-e tovább keresni a hibát. Amennyiben a pc hibázik, akkor lehetne próbát tenni egy másik monitorral, tápegységgel, stb.

Sanyi Bá

Még egy kérdés, a MACH3 pentium 3-as géppel elindul-e mert akkor esetleg kitudom cserélni. a gép IBM 1000-es, 1Gb mem, Win XP SP3.

besirkyjh

Szia  

Simán .
 Nekem vagy 3 éve fut vele a fenti gép ( 800Mhz és 512Mb ) .
Probának tökéletes lesz !!

000000000

Én is arra tippelek, hogy kapcsoló üzemű, az kapcsoló üzemű.
Mindegy, hogy mit hajt.

7dabp4bai

Tisztelt Fórumozók!!
Segítségetek szeretném kérni.
Megoldást keresek arra hogy hogyan lehetne kisseb átmérőjű  alumínium csöveket pontos fix darabolásra.
Csak darabolásról lenne szó.
Automata darabolásra gondolok.
Esetleg létezik valamilyen gép vagy egyszerűen elkészíthető lenne e?
Várom a megoldásokat!

nah5a9frh

Cső átmérő? Falvastagság? Kiindulási hossz?Darabolási hossz?

7dabp4bai

Üdv!
10mmKülső,
1mm falvastagság,
8mm belső
9mm hosszúságuakra kellene.

35txfdmeu

Szia!
Én automata esztergákkal dolgozom és havonta darabolok hasonló csövet, igaz rézből.
Szerintem keress a közeledben valakit, akinek van automatája. Legjobb erre a Traub, Skoda revolver.