Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

Köszi mindenkinek. Gondolkodom, hogy később pár kisebb dolog kivágásához vennem kéne plotterkést, amit a marógépembe tudnék fogni. Ebayen láttam több félét, de ha valki tudna ajánlani egyszerű és nagyszerű típust, erre a célra, azt is megköszönném. Mit lenne célszerű a fólia alá tenni, az asztalra? -gumit? -parafát? Nem láttam   topikot erről a témáról.

zozo

Áh,megtaláltam a plotteres topikot, ott szó van ilyesmiről.

r2u4n063m

Nemrég volt téma a sérült hengergörgős csapágyam, amit csak horror áron találtam - 32.000Ft+áfa a legjobb ajánlat. Szöget ütött a fejemben a csapágy legyártása, ugyanis a görgők benne még jók, a külső gyűrű van leszakadva mindkét csapágy esetén, így csak ezeket a perselyeket kell újra gyártani.  
Milyen anyagból lehet ezt kialakítani? Elsőként a bronzra gondoltam, itt kell-e figyelni valamire a bronz anyagával kapcsolatban? A falvastagság tengely irányba 1-1,5mm, a külső átmérő ~30mm, szélessége 8,5mm.  
A gép kétütemű 57 köbcentis, 3-3,5 lóerős láncfűrész, 12.000 üresjárati, 9.000 terhelés alatti fordulatszámmal.  
Ha nem bronz, milyen más anyagot keressek?  

https://lh6.googleusercontent.com/-ow-5x4xVa_0/UQBZKa-o4UI/AAAAAAAADfo/wLMVW3vYQq0/s640/P1010013.JPG" border=0>

lari

Bronzból nem lenne tartós,ezt felejtsd el.Nem véletlenül van a csapágy anyaga acélból....

3vv2btrhv

http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/LCD+panel" TARGET=_fnew>LCD Panel
Mi a magyar megfelelöje ennek ?? Nem találok magyar nyelvü leirást .

3vv2btrhv

http://1.1.1.4/bmi/img.tfd.com/cde/LCDPANEL.GIF" border=0>

r2u4n063m

Akkor ezt az ötletet elvetem. C45 van itthon, de nem tudom, hogy az megfelelne-e a célnak.

r2u4n063m

ygzhw8kag

Üdv
Első konfigom beüzemeléséhez keresek
segítőkész kollégát.
Én Pencen lakom ,tehát Vác környékén ha lenne valaki megköszönném.Természetsen hozom  viszem az illetőt háztól házig.
tel: 06208862262

keri

Nagyon kezdetleges LCD-k voltak ezek.
Eleve a szegény ember projektora volt.
Alacsony kontraszt, borzalmas lassú reagálás.
Neked ez tuti nem lenne jó DLP helyett.

Elhozhattam volna ingyen ilyet az előző melóhelyemről de úgy sem érte meg :)

keri

Amúgy helyedben valami régebbi forgótükrös Laser nyomtatóval próbálkoznék, mert oda egy UV lasert berakva mechanikát igényeidhez alakítva jobb minőséget tudnál elérni mint a DLPvel.

s73tgf9vg

Sziasztok!  
A Mach3 JOG ablakában állítottam be, hogy 1mm-t menjen előre a tengelyem, de amikor megnyomom, azt az 1 mm-t nem folyamatosan lépi le, hanem kb 4-5 másodpercbe telik és lépésekben teszi meg (nem folyamatosan). Ezt hallom: "di-di-di-di-di" persze azért elég gyorsan. Mi lehet a hibás beállítás?

xfg6v697j

Szerintem ez mindenhol ilyen módon megy.
Nincs olyan beállítás ami ezt befolyásolná.
Legalább is nem tudok róla.

sanka74

Szia! Valószínű a sebesség ablakban 6.00 van állítva, ez 6 mm/min sebességet jelent. Írd át 1000-re, és nyomj egy entert. És így próbáld meg.