Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

e7c897sd8

Hamis biztonságérzet? [#hawaii]

sasi

xg2w6ib9x

Tudomásom szerint a halonos oltók szigorúan be lettek tiltva.

keri

Nekem régóta van de nem túl hatékony.
-85fokot tud, rá kell fújni fél flakonnal egy csapágyra vagy nem sokat ér.
Olcsóbb betenni a mélyhűtőbe.

keri

Poroltóval sokra nem mennél, csak beállna a csapágyad, mivel az csak tűzgátló port fúj ki minimális hajtógáz töltettel.
CO2-es oltóra gondoltál. AZ küldi a tömény szárazjég havat a tűzre.

keri

MZ-ből úgy szoktuk kiszedni a főtengely csapágyat, hogy feltesszük a villanyrezsóra a blokk felet, elmegyünk kávézni és kb 20 perc után hallunk egy csattanást, akkor esett ki magától a csapágy. Gondolom más a hőtágulása, még nem néztem utána.

sasi

Igen, ezeket betiltották, pedig hatékonyan lehetett vele strandon rekeszestől sört hűteni, valamint a darázsfészkek hatékony felszámolásának eszköze, a levegőben megfagynak tőle.

[#smile]

mxjj54gxi

A gmail rendszeren is használhatod a pop3 rendszert, és akkor minden helyigépen megnyitott levelezőprogram-indításkor leszívja a gmail fiókból a leveleket a gépedre.
Ezzel együtt beállítható, hogy a szerveren ki is törölje.

4um5b65d

Mindenkinek, akit illet a válasz....

Nekem a hideget fúvó "poroltó" az a halonnal oltó.
Nyilván nem arra gondútam ami a port is köpi, ezért tettem idézőjelek közé. Hogy betiltották e, vagy már CO2-nek nevezik erről fogalmam sincs. Há mi vagyok én tűzoltó ?  :))

keri

Van
-halonnal oltó
-porral oltó
-széndioxiddal oltó
-habbal oltó

olyan hogy habos poroltó meg halonpor oltó simán vicces :)

Nekünk évente van tűzvédelmi felfrissítés, még tálca tüzet is kellet oltani.

4um5b65d

És még vödörrel oltó is van... :)))

mxjj54gxi

A halon egy anyag, az volt beletöltve anno
Betiltották, mert hazavágja az ózont.
Egyébiránt kevésbé fagyasztott, mint a CO2, mert ez habszerű anyagot adott, és lefedve az égést, oxigényelvonással dolgozott.
Automata oltóberendezésekben használták szerverszobákban pölö, de veszélyes volt, mert a bennrekedő embereket is simán lefullasztotta

4um5b65d

Hoppá, akkor nekem nem is volt még a kezemben halonnal oltó. Ezek szerint CO2 oltóval oltottam az oltandót, mert az nem képzett habot.

fpm64xtbb

A halon sem habzik!Az inasomnak egyszer került a szemébe is mikor hűtöttük a tengelyt,rögtön kimosta csapvízzel és nem lett semmi gond!

000000000

Sziasztok! Lenne egy kérdésem:

Egy trapézmenetes orsó + hasított, szorítható bronz anyától (legyen a népszerű TR12x3) milyen kottyanás várható el, ha feltételezzük, hogy jól van beállítva? Nyilván csak nagyságrendi becslésre lennék kíváncsi. Tized alá szorítható bőven?

Köszönöm!