Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

e7c897sd8

Nagyon szép a gmail!!!

"Ráadásul bárhonnan hozzáférsz a leveleidhez, mivel nem a Te gépeiden lesznek tárolva. "

Ez a mondatod elgondolkodtatott! Hol is tárolod, ki is férhet hozzá ezután?

zozo

Mivel a gmail szerverén tárolod, az fér hozzá, aki ismeri a belépési azonosítókat.  
Vagy mire gondolsz?

zozo

Persze ezt eddig is meg lehetett tenni bármely szolgáltatónál, csak sokan szeretik a saját gépükre letöltögetni a leveleket.

e7c897sd8

Semmi pénzért sem tárolnám másnál a személyes levelezésem. De ez a magánvéleményem.

4um5b65d

A netes szolgáltatód levelező rendszerét használod ?
Akkor egyszerű az életed.

hostya

Végülis találtam több "Mail" alkönyvtárat is, ezért az egészet lementettem a teljes struktúrával.
Az új gépre ugyanaz a Thunderbird feltelepít,és a lementett anyaggal felülírattam az ujonnan telepítettet.
Próba után kiderült minden OK. :))

KÖSZÖNÖM!!

zozo

Ne hidd, hogy a szolgáltatódnál, vagy a Te gépeden nagyobb biztonságban vannak a leveleid, mint pl. a gmailon.  
Maximális védelemről gondoskodnak és nagyon jó szűrésről. Épp néztem, hogy a rendszeres takarítás ellenére a 7-8 év alatt 4.700 levelem van rajta, mellékletekkel együtt, de hetente max 1-2 spam érkezik a spamlistámba. A citromailen  
meg más sincs, csak spam.  
Ha valami olyan jön, ami "szupertitkos", azt lementem,  onnan meg törlöm és kész. A többit akár olvasgathatja, akinek kedve van hozzá :)

r2u4n063m

Szép estét!  
Az egyik gépemből -láncfűrész csapágyat kellene kivenni, de úgy, hogy vissza is kell szerelnem. A csapágy mint látható, belső gyűrű nélküli hengergörgős. A másik oldalon van egy szimering, illetve egy csigahajtás egyik darabja, így onnan elég nehéz volna kiütni. Van az említett csapágy mögött és a csigahajtás között kb 5mm hely. A csiga hajtás, mint a képen látszik, a csapágyon keresztültolt főtengelyre csúszik rá. Másik oldalról akár lehetne ütni is ezt, de akkor a csapágy csak egyik oldalára tudnék erőt kifejteni, valamint nem is tűnik túl elegáns kivitelezésnek a beszorulás veszélye mellett.  
A főtengely csapágyba becsúszó része nagyjából 16-18mm.  
Miként lehetne ezt minél finomabban kibányászni?  
https://lh6.googleusercontent.com/-GCpYwk2q7h4/UPqkjwe0gSI/AAAAAAAADeA/pMMOrcQBzZM/s640/P1010036.JPG" border=0>

4um5b65d

Azért jobb ha más módon is mented, mert nekem anno volt valami gondom.

A "mozbackup" -ot tölts le a netről. Van magyar változat is.

Illetve ha olyan a szolgáltatód akkor a web-es felületén is megtalálod a leveleidet.

zozo

Egyszer hasonló helyzetben a következőt csináltam:
Egy tengelycsonkra, ami illeszkedik a csapágyba, seeger beszúrást tettem, és ebbe egy  seeger gyűrűt köszörültem bele. Szétugorva kb 1mm-rel nagyobb volt az átmérője, mint a tengely.
Aztán be kell bújtatni a lyukon, mikor túlér a görgőn szétugrik és szemből kikocogtatod.

4um5b65d

Csinálsz egy http://turning.fw.hu/s019.html" TARGET=_fnew>ehhez hasonló szerszámot, annyi különbséggel, hogy egy minimális válla legyen ami a görgők mögé beakad. A szerszám nyakát/szárát pont akkorára méretezd amekkora a tengely mérete.
Hosszabb legyen a hasított nyak. Fogod becuppantod a szerszámot a görgők mögé, majd a szerszám közepébe betolsz egy illesztett rudat. (nem kell kúp) Amíg nincs bent a rúd addig a hasításoknak köszönhetően össze megy a szerszámod eleje. Ha már bent van a szerszám a görgők mögött akkor a betold rúd nem engedi össze nyomódni a szerszám elejét.

hostya

Van gmail-os cimem is a freemail-os+a szolgáltatóm UPC-mail mellett, de valamiért én is úgy tartom jobbnak, ha a leveleket nem a szerveren tárolom, hanem a saját gépemen.
A levelezőm úgy van beállítva hogy letöltés után törli a leveleket a szerver(ek)ről.
Van előnye is meg hátránya is.
Amikor gyakrabban kellett külföldre utaznom, akkor fent hagytam a szerveren, mert laptopról webes felületen bármikor, bárhonnan el tudtam érni, de a laptopon nem használtam levelezőt.
Laptopot is csak akkor használok ha nagyon muszáj, valamiért nem szeretem.

000000000

Üdv!
Kérdés a hozzáértőkhöz.
Olyan G kód kellene, ami egy tengelyt ciklikusan mozgat két érték közt. Pl 10mm oda-vissza. És meghatározható a ciklusok száma.
Nem szakértek hozzá.

Bicska

Ha már az akkukról van szó... Van egy kék Bosch 14,4V-os akkus furóm, amit az elmúlt évben nem nagyon használtam. Elég újak az akkuk, de megviselte őket az állás. Ha töltőre teszem, akkor a normál idő töredéke alatt "tölti fel", de persze a valóságban alig van benne kraft. Ilyenkor mi a teendő?!  
A leírás elvileg azt mondja, hogy többszöri töltés-merítés után visszzanyeri eredeti állapotát, de nem igazán így tűnik...

r2u4n063m

Zozo, Laslie köszönöm az ötleteiteket. Holnap megpróbálom kiszedni, a körülötte lévő alumínium öntvény melegítésével egyetemben. remélem nem hajtogatom ki a csapágy szélét, mert nem valami vastag anyag.