Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

"kéttekercses léptetőmotor"
"összetartozó tekercsvégek megvannak"
Akkor ha ez igaz, van 4 vezetéked, és ezeket kell bekötni a vezérlődbe, mi itt a gond?
Ha nem jó a forgásirány, az egyik tekercs kivezetéseit felcseréled, vagy programból módosítani tudod az irányt.

keri

Eridani hármas csillag körül kering.  
Star Trek hozzátartozik egy műszaki ember alapműveltségéhez [#alien2]

keri

Ha így van, akkor lehetetlen rosszul bekötni.
Legfeljebb nem arra forog amerre gondoltad.

5 fázisú motorral viszont lehet már szórakozni, hogy mi a sorrend, de ott is csak össze vissza mozog a tengely ha rossz a sorrend.

Inkább a vezérlőn túl nagy áramot, feszültséget állítottál be, vagy nem bírja a motor indukcióját azért szállt el.

Devecz Miklós

A forgásirány megállapításáig már nme jutottam el.
A vezérlőben van A+ A- B+ B- csatlakozási pont.
Úgyan ez megtalálható a motor becsatklakozásánál is. valószinüleg nem találtam el az összetartozó pontokat, mert elfüstölt a vezérlő.

279nwbpsa

Nekem ugyan jónak mondod! :)
Nincs egy fia bipoláris vezérlőm sem... :)

keri

s7manbs8

Szerintem egy bipoláris 4 tekercsvéget akárhogy kötöd be egy vezérlőbe attól nem szabad neki elszállni. Annak más oka volt.

Devecz Miklós

Akkor most megállt a tudományom. Egy ami biztos, elfüstölt.

keri

Névleges feszt, és áramot nem lépted túl a vezérlőn?
Igazából már a közelében is lehetnek problémák.

Másik a motor indukciója. Régebbi motoroknak nagyobb lehet amit a nem erre méretezett vezérlők nem biztos hogy bírnak.

Devecz Miklós

keri

Ebben pedig nincs semmi extrém.

s7manbs8

A vezérlő milyen, ?  Lehet azt se szereti, ha menet közben  kihúzod a tekercset, olyankor is el szoktak pukkanni előszeretettel.

hostya

Sürgős segítséget szeretnék kérni!
Nem CNC-s téma, de Ti biztos tudtok segíteni.

Le kell cserélnem a régi szgépemet egy másikra, mert a réginek döglődik a vinyója.  
Már ki se merem kapcsolni, mert nem biztos hogy újra lehet indítani... :((
A régi gépről már mindent sikerült átmenteni az újra, csak a leveleimet(e-mail) nem. :(

Thunderbird-et használok, és nem tudom hogy a Thunderbird pontosan hol tárolja leveleket.
Valahol a Document and Settins\...\ alatt kéne lennie, de nem találom.  :(
Segítsen valaki.
A segítséget előre is köszönöm!
hostya

e7c897sd8

A Thunderbird telepítési könyvtárban van egy "Mail" alkönyvtár. Ez tartalmazza elvileg mindenestől a leveleidet. Bár én a linuxos verziót használom...

zozo

Aztán ha sikerült, nyiss magadnak egy gmail-os címet, az eddigi szerverekről irányíts mindent oda és többet ilyen gondod nem lesz.
Ráadásul bárhonnan hozzáférsz a leveleidhez, mivel nem  a Te gépeiden lesznek tárolva.  
Ja és hozzájutsz egy hatalmas tárhelyhez a képeidnek, videóidnak stb, ami szintén ingyenes.
Én már a kezdetek óta használom és teljesen megbízható.  

Ha nem sikerül a lementés, akkor is oda fel tudod tölteni a leveleidet, amik fontosak, és az új gépen már ott nézegeted őket.