Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Vasspisti

A #106-ban van egy megoldás a problémádra:

http://hobbycncart.com/forum/33-184-6#11787" TARGET=_fnew>Ciklikus mozgás

f35ezvjs

Figyelj próbáld meg  Használd a fizikát.
Hütsél le egy a csapágyba pontosan beleillő tengelyt a fagyasztóba /-18 /  de legalább 24 óra utánna tedd bele a csapágyba és meglátod a csapágy kiesik, a tengely legyen peremes ami a csapágy oldalát is legalább háromnegyedig éri.

hostya

Régebben, még a W95-W98-as időkben én is úgy csináltam hogy egy másik meghajtón (D:) csináltam egy "levelek" mappát, és oda mentette a levelező a leveleket.
Ha félévente újra kellett húzni a Wint, akkor sem volt probléma, mert mindig a "levelek" mappát adtam meg a levelezőnek célmappaként.
Lehet újra be kéne vezetni, mert ez már egyszer  bevált.. :)

f35ezvjs

Bocs de hagyd rajta hidegen 5-10 percig

r2u4n063m

Ez érdekesen hangzik, és nem jár dinamikus behatással, mint a kiütés esetén. [#heureka]
Köszönöm a hasznos tippet!

4um5b65d

A csapágykihúzó sem jár dinamikus behatással... :)

f35ezvjs

Így már szedtem ki lehetettlen helyzetekből csapágyat

jani300

[#eljen]  Jó ötlet !

r2u4n063m

Valóban, a tekerősök nem [#vigyor0] csak fejben összekombináltam a kihúzókalapáccsal, persze ezt elfelejtettem említeni [#circling]

r2u4n063m

Találtam egy videót, ahol valami sprayvel - itt épp poreltávolító - fagyasztják le a csapágyat, igaz ez beszerelés. Létezik fagyasztó spray is, egy-két ezer forint, sportsérülésekre alkalmazzák és mínusz 50 fokra hűti a kezelt területet. Meg természetesen ipari felhasználásban is jelen van, mint most megtudtam egy rövid keresgélés után.  
Fagyasztani berakom a főtengelyt, az pont illik a csapágyba [#vigyor0]
Az említett videó:  
http://www.youtube.com/watch?v=L7i-2THzR-E" TARGET=_fnew>Fagyasztós csapágyszerelés
Ma sem keltem hiába!

4um5b65d

Halonnal oltó "poroltó".
Az is mínusz nagyon sok fokra hűt. :)

hostya

Háát... nem tudom...?

De attól tartok hogy a csapágy is meg az alu ház is ismeri a fizikát.
Össze szereléskor biztos hogy működik ez a lehűtöm/felmelegítem eljárás, de ki szereléskor már nem annyira.
A lehűtött tengelycsap viszonylag kis felületen tudja elvonni a hőt a csapággyűrűtől, miközben a csapággyűrű folyamatosan nagy felületen kapja a hő utánpótlást az alu háztól.
Jelentős hőmérséklet különbség nemigen lesz az aluház és a csapágy között.

Persze egy próbát megér...

PSoft

Panelház negyedik emelete,...fölötte,még hat emelet.

Hogyan lehet,pld a negyediken,télvíz idején a fűtési szezon kellős közepén megszüntetni a függőleges strang-ból leágazó radiátort.
Az elzárás,víztelenítés fűtési szezonban szóba se jöhet.

Jön a fűtésszerelő,hozza a készülékét,a leágazás előtt,és fölött húsz centivel lefagyasztja a csövet.
Előveszi a "flexet",levágja leágazást,és behegeszti a lyukat a strangon.

Mindebből az alatta és fölötte lakók semmit nem vesznek észre.
Az egész nem tart húsz percig.

Működő,bevált technológia.

000000000

Ha melegíted a házat, akkor először szereld be a kihúzót a csapágyba és feszítsd meg.
Utána hirtelen, nagy hővel melegítsd a házat, hogy az melegedjen és ne tudja átadni a csapágynak a hőt és folyamatosan húzasd ki a csapágyat.

e7c897sd8

Örülök hogy sikerült! :-)
Régebben nekem is alkalmaznom kellett ezt a módszert.