Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Jó Estét Uraim!
-Az enyém nem az...[#rinya]Mach3 feltelepítve,kék kínai vezérlő csatlakoztatva,minden beállítva a program és a vezérlő leírása szerint,de a léptecs csak szépen kerreg,billentyűzetre nem reagál.
Mit tanácsoltok?

LittleSV

Menüben, motor tuningot próbáltad már?

000000000

Igen, néztem azt is.Ha próbálom növelni a sebességet, akkor a kerregés zúgásba megy át,de semmi mozdulás.

LittleSV

Orsó menetemelkedés, jelenlegi sebesség, gyorsulás, impulzusidő, léptetőmotorról adatok?

mxjj54gxi

Firefox, de nem az előzmények tűntek el, mert azokat nem is őrzi meg, úgy van beállítva, hanem az oldalt ignorálja. Időtúllépés miatt áll le.
De érdekes módon az IE sem hozza be a google oldalait!
Na erre varrjatok gombot!
És a házi hálón lógó egyéb gépeken meg mindegyiken bejön!
Már a firefoxban visszaállítottam az eredeti állapotot, de nem használ.

s7manbs8

A youtube-com-ra hogy lehet videót feltölteni, mikor Feltöltésre megyek, ott OK készen állok a folytatásra hiába nyomom meg, nem megy tovább, csak ott marad mintha mi sem történt volna. Most regisztráltam fel ma, nem várni kell egy napot pl ? de nem ír ki se hibát semmi ...

000000000

Áttettem az egészet egy másik gépre, beállítottam mindent és müxik [#circling]
Köszönöm a hozzászólást!

vadember

Segítséget kérnék villanymotor bekötéséhez. Egy fázisú, négy vezetékem van.Az adattábláján 25 mikrofarádos kondit ír,és 11 A áramfelvételt. A teljesítménynek csak az utolsó jegye olvasható ez 6-os.

A vezetékek között a következő ellenállást mértem:
Fehér-piros:6,6  
Fehér-kék egy:1,8
Fehér-kék kettő:1,8
Kék egy-piros:8,1
Kék kettő-piros:8,1
Kék egy-kék kettő:0,2 Ohm.

Gondolom a nagyobb ellenállású tekercs lesz a segédfázis. A lényeg az ,hogy nem tudom miként kössem be a végeket és melyik közé a kondit.

mxjj54gxi

Szerintem a két kék az ugyanaz, csak a mérőzsinór ellenállását méred ki rajta.
A főfázis a fehér-kék, a segédfázis a fehér-piros.
A delejt a fehér-kékre kötni, a kondit a kék-pirosra.
Azért van két kék, hogy egyikre a delej drótját, másikra a kondi egyik sarkát kapcsolhatod.
És nem tudod megválasztani a forgásirányt az összekötött fő- és segédfázis miatt.

000000000

Ha másképp nem lehet a forgásirányt megváltoztatni a bekötéssel akkor szétkapod a motort és megfordítod a forgórészt benne.A legtöbb motornál ez megoldható ha nincs eltérés a pajzs kialakításában csapágyméretben illetve a forgórész sem tolódik el emiatt.

vadember

Köszönöm rferi, úgy jó ahogy írtad. Én is erre gondoltam, de a nemlétező tudásomra kellett egy megerősítés. A forgásirány nem változtatható,  nagynyomású mosót hajtott valamikor, de fel tudom szerelni olyan irányba, hogy megfeleljen,. Egy szalagcsiszolót készítek hozzá.

zozo

Kis dekoros segítség kéne nekem. Milyen fólia az, ami vágás után alul ragad, de felül van egy hordozó réteg, amivel rányomják a felületre, és utána azt lehúzzák róla. Így egyben tartja a különböző elemeket. Évtizede nem jártam dekoros helyen...  
-vagy hogyan csinálják ezt? Vágás után teszik rá ezt a hordozó réteget? Tök zokni vok ez ügyben.

t62d6ha2b

Szia!
Öntapadó fóliából plotterrel kivágják a szöveget, leszedik a fölösleget, majd egy átlátszó, nem túl erősen ragadó fóliát húznak rá. Felhasználás előtt az öntapadó fólia hordozóját leszedik, és így ragasztják a helyére. Mivel az öntapadó fólia sokkal jobban ragad, mint ez a ,,segédfólia", így az  felragasztás után könnyen eltávolítható.  

zozo

Köszönöm szépen. Ezt a színtelen "segéd" fóliát is kapni dekor boltokban, ugye?