Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Igen.

A régi vezérlő programoknál előfordult, hogy rosszul léptettek. A Mach volt az első hobby program, amelyik megbízhatóan tudott működni.

Ezt arra csinálta István, hogy a vezérlő program hibáit kimutassa, illetve az esetleges lépésvesztéseket, valóságszerű terhelés mellet.

svejk

Nem értek hozzá, de szerintem a G2, G3 megfelelő paraméterezésével eleve az adott síkban, sugárban változó csigavonalat ír a szerszám.

sanka74

Így van! Az a lényege hogy azon a ferde pályán amin elindult, azon jöjjön vissza pontosan a kiindulási pontba, és lehet többször ismételni, ha zavar is van a rendszerbe, akkor így tuti előjön. Van még az ékteszt is, azt otthon átalakítottam úgy, hogy mindhárom tengely mozog és a végén az első ék csúcsába kell rajzolnia a tükörképét.
 A céges gépen árnyékolnom kellett az LPT- kábel egy részét, mert zavar ment bel...most úgy tűnik jobb lett...ehhez kellett.

svejk

svejk

Igazából gépteszthez anno nekem jobban bevált a skorpió.

sanka74

Köszi szépen! De megoldódott délután a próba,István küldte át a tesztet. Így nem kellett hazajönnöm érte. A teszt is jó lett...

sanka74

besirkyjh

Szia  

A Mach3 Gkod könyvtárában találod ( vigyázz lehet colban van ) .

svejk

kuv5p7226

Ezt holnap kipróbálom, nagyon kíváncsi vagyok, a trükköt értem benne, a kérdés csak az, hogy a gép mit mond rá.

Köszi!

PSoft

Adva van egy BOSCH akkus fúrógép.

Két akksim van amit használok hozzá.
Az egyik ugye bent a gépben,a másik meg,...
A töltőre dugva,készenlétben,hogy cserélni tudjam ha kell.

Hibát követek el,ha "állandóra" rajt hagyom a töltőn az akksit,akár több napra is?
Károsodhat az akksi attól,ha a töltés befejezte után rajt marad a töltőn?

NiMH,és NiCd akksikról van szó.

zozo

Zabálja csak a sok (üresjárati)áramot :)

Visszakapcsolgat ha áll az akku és kicsit esik a feszültsége (delta peak érték függvényében) ez meg nem túl jó nekik hosszú távon a memória effektus miatt.

b4nm7gjvr

Igen nagy hibát követsz el! Csökkented élettartamát nagyon nagyon, hosszú távon a memória effektus miatt sem jó neki állandóan "dróton" tartani!

keri

Ha rendes, "deltaU"-s automata töltő van akkor rajta hagyhatod nyugodtan.
Régebbi töltőnél viszont károsodhat az akku, de azért ott sem kell nagyon görcsölni, hogy perc pontosan levedd.
Én amúgy rátettem egy időzítő kapcsolót, havonta egyszer egy órára bekapcsol.
Az ólom akuk meg a LiIon akkuk meg hónapokig tartják a töltést, azokat nem kell töltőn tárolni.

NiMh esetén nincs számottevő memoria effektus, NiCd esetén meg néha lemeríted, azzal formázod.
Elektromos fogkefémben van nicd akku, évek óta folyamatosan töltőn van. Pont nemrég formáztam, de még mindig bírja.