Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xsugix

No problem! Gyakorlatilag a cégesről, "iLóca" néha bekavar, nem tudom mi alapján választ alapértelmezett mail címet a küldésre, de majd én is utánanézek. Elküldtem még egyszer, az ellenőrzés végett..

000000000

Sziasztok! Tudna e valaki segíteni fa fogaskerekek CNC marásában? A kerekek CAD rajzai megvannak és jó lenne nem kézzel kivagdosni.... :)
Előre is köszi

bhus7n7hr

Egy kéttengelyes hajtáshoz keresek segítséget.
Van rá némi keret, de nem túl sok.
Mechanikát összerakjuk, (bár itt is szívesen vennék ötletet )de kell még rá egy léptetős mozgatás. Nem marógép, teljesen más történet. Se nem gyors, se nem veszettül pontos holmi lesz, de azért egy villanymotor vs kapcsolónál több kellene...
Inkább az idő az ami kevés egy elmélyedéshez, másnak valószínűleg öt perc, ami nekem egy hét lenne.  
Jól jönne a segítség...

000000000

000000000

es4yeirhh

Holnap rakok fel képeket a gépről és akkor tiszta lesz minden. Lefényképezem az lpt kártyát meg az egész gépet külön külön és úgy könnyeb lesz:)

000000000

Elküldtem a részleteket! Köszönöm!

3vv2btrhv

Mi a külömbség egy fagázosító kazán és egy vegyes tüzelésü között , a müködés elve érdekell ( fagázósító ) .

jani300

Azt előrebocsátom nagyon konkrétat nem írok mert én is csak nagyjából vagyok képben . Az első az az hogy három évig kell szárítani a fát akkor működik rendesen . A fát egy zárt térben hevíti és a keletkező gázokat égeti el . Teljesen automatikus a szabályozása ventilátor és komoly automatika van benne . Egy töltéssel felügyelet nélkül hosszabb ideig működik

000000000

Teljesen én sem vagyok képben, de annyit tudok, hogy a fát nem igazán tudja senki meggyújtani.
Amikor fával tüzelünk, akkor lényegében fagázt égetünk. [#wave]

Egy ilyen fagázos kazán a reklámon kívül talán annyi változhat, hogy kedvezőbb feltételeket biztosíthat a fa gázosodásához és talán kedvezőbben keverheti a levegőt a képződött gázhoz.

Rabb Ferenc

jani300

Erre azért annyit az egy lényeges különbség a vegyes és a fagázosító között hogy a fagázosítónál külön térben történik a hevítés és az égés a vegyesnél viszont nem .

000000000

Igen! Persze.
Csak azért vetettem fel ezt a gáz dolgot, mert az emberek szívesen hiszik, hogy az a kazán egy csodát csinál. pedig nem. a száraz fával való fűtéskor a JÓL FELFŰTÖTT kazánban is távolabb van a láng a fától. Igaz, nem külön térben. Esete válogatja, de a láng a parázstól 10-20 centire és szinte kék lángja van, mint a "gáznak", mert az valójában gáz.
Ilyenkor nincsen a kéménynek látható füstje sem.
Égéstermék, persze van.
Szívesen köpködik a fatüzelést, mert az "szennyezi" a környezetet.
Bődületes marhaság, mert amit látni távozni a kéményből, annak nagy része vízgőz. Ilyenkor persze az égés sem tökéletes. Van némi füst is.
Ez nem a tűztér kialakítása miatt van. Hanem, mert tökéletlen az égés. Ez ugyan úgy megvan egy csodakazánnál is. Ha, tud égni egyáltalán vizes fával. csak tippelem, hogy nem tud, mert nem tud annyi gáz fejlődni a vizes fából, hogy a az égés önfenntartó legyen.
Kétségtelen, hogy valamivel jobb lehet a hatásfoka egy ilyennek. Ha száraz fát teszek a mezei vegyes tüzelésű (bár ha nekem vegyesem lenne, nem eltüzelném [#nevetes1])kazánomra, ez is nagyon hatékony tud lenni.

000000000

Ha már fűtésről esett szó.
Nem soká kész a radiátor fűtés rendszerem,és kellene hozzá egy jó vegyestüzkazán..Lemezből gondoltam elkészíteni.
Esetleg nincs e valakinek egy jól működőnek meg a rajza??

wcsxp0uxa

Nagyon kíváncsi voltam arra mennyit spórolok azzal ,hogy fával tüzelek.
Végeztem egy tesztet 12 01-től 12 12-ig.
versenyzők:
primo 7KW-os hangulat kályha.(a jelzőt én adtam már neki)
Öregecske ,de jól működő cserépkályha.(3 köpenyes)
Radiant "turbó" kéményes kombi cirkó.
Mivel a használati meleg víz mindig kell ezért a rendelkezésre állási díj ide került.
A kályha már az elején kiesett mert nem tudja befűteni a lakást (0C° külső átlag ,nettó 63nm a lakás) ,és kb 10óra alatt megeszi azt a mennyiségű keményfát ami a cserépkályhának 1 napi mennyisége.
Az erdészraklap tüzelő kb 2 hónapra (napi két festékes vödör) elég a cserépkályhával ,tehát:
28000 + 2x10000 (meleg víz)/61= 787Ft/nap
Viszont a cserépkályha is csak 0C°-ig  Fűti be rendesen a lakást.(ilyenkor a cirkó besegít)
Ennél lényegesebben hidegebb volt 12 04. -től.
73m3 gáz fogyott 12 nap alatt.
6X150 + 100 (napi rendelkezésre állási díj) = 1000Ft
Ami még érdekes az a pellet brikett , bár drágának tűnik nem jön ki sokkal drágábbra ,cserépkályhában használva.(550/10kg=1napi fűtés)