Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

A műanyag szerintem jelentősebben tágul,mint a fém.
Lehet,hogy megszorulna.
A kétütemű motorban én elképzelhetőnek tartom,hogy nagyobb hő keletkezik,már csak a léghűtés kissebb hatékonysága miatt is.

4k0yxz3fu

A műanyagnak rosszabba hővezetőképessége, nem tudja olyan gyorsan elvezetni a hőt mint a fém. Ez is okozhat problémát. Azt sem lehet tudni, hogy mennyi a helyi maximális hőmérséklet. Lehet, hogy az olajhőmérséklet még nem túl magas, de a csapágynál már túl magas és mivel a hővezetőképesség nem elég jó, túlmelegedhet a csapágyad (adott esetben). Persze az is lehet, hogy működni fog (valahogy) csak kipróba után fogod megtudni mi a valóság.  

000000000

Nameg aztán a mechanikai hatásokhoz mit szólna a műanyag?
Mert azért egy robbanómotornál olyan is van. A hajtókar csapágy is meg a főtengely csapágy is kap ütést robbanáskor. Főleg egyhengeresnél.

keri

Az ütéssel szemben kifejezetten jól viselkedik, legalább is az adatlapon ezt hozzák fel fő előnyének a fém és kerámia csapágyakkal szemben.

Ahogy a többiek mondták, a hőelvezetése miatt aggódok inkább.
Bár a forgattyús házban nincs túl meleg, a beszívott friss levegő/benzin miatt, de a csapágy saját súrlódása miatt megszaladhat a  hőmérséklet ha nincs hőelvezetés.

Lehet hogy ezt még motoron kívül tesztelem, hogy viselkedik nagy fordulaton melegítés mellet, benzines olajos kenéssel.

Így legalább Csewe megszorulásos aggodalma is kiderül, de az a bronznál is előfordulhat ha nem megfelelő a csapágyhézag.

fpd0kbd4

Ne feledkezz meg az előző igazságokon túl a kenésről viszonylag magas fordulatszám az orsóhoz képest a bronzcsapágy pórusos, ötvözetétől függően  akár önkenő.Kockázatos kísérlet amit tervezel, de ha bevállalod oszd meg velünk az eredményt.

fpd0kbd4

Bocs elcímeztem "válasz keri"

keri

Na ezt nem tudom milyen bronz van benne eredetileg, de olajban tocsog alapvetően.
A csapágyban spirális csatorna van kialakítva az olaj bevezetéséhez.

2dbfy8y

Nem akarok belekotyogni!
De mi a cégnél használtunk valami kék műanyagot, trapézmenetes anyának, pontos típust nem tudok!
Önkenő volt, és többet bírt mint a bronz, pedig több mázsát mozgatott fel a magasba!
Létezik ilyen műanyag!

keri

Poliamid valami önkenő változata esetleg?

keri

Mondjuk az nem hőálló, de amúgy nagyon jó tulajdonságai vannak.

ra8nsmk6w

Létezik! Van 2db ilyen orsóm szép kék anyával. Egy baj van, hogy 2 bekezdésű és nem jó semmire.

4k0yxz3fu

Ha jól értettem akkor te egy bronzperselyt akarsz kicserélni, ami feltehetően siklócsapágyként funkcionál. Ott pedig a folyadékfilm viseli a terhet. Ez pedig állandó résméretet igényel. Ha túl kicsi a rés, akkor súrlódni fog, ha túl nagy, akkor meg nem lesz elég nagy az érintkezési felület és megint súrlódni fog. A megfelelő folyadékfilm egy állandó és megfelelő méretű rés esetén jön létre, adott olajviszkozitás mellett. Ráadásul a felületi minőség is bejátszik. De egy próbát megér, hátha pont eltalálod. Ha besül, akkor egyébként még nem biztos, hogy az anyaggal van a baj lehet, hogy csak a geometriával.

z2a2u8wf

Üdv
Segítség kellene. Rendeltem az ebayon cuccot.  
Elakadt a vámon és olyan embert keresek aki már csiált ilyet. kaptam egy papirt amit ki kéne töltenem.

Sürgős

besirkyjh

Szia  

Inkább az lenne a gond hogy mint persely nincs elég falvastagsága ahhoz hogy "helyben" maradjon .A másik hogy a münyagoknak van egy rugalmassága ami dinamikus eröhatására elöjön ( ilyenkor ovális a perselyed ) és teljesen vagy csak részben de vissza nyeri az alakját .
A harmadik : szerintem ha ez életképse lenne akkor a gyártok már megoldották volna .
Kisérletezni mindenféleképpen érdemes mert hátha , csak elötte jo hosszan elkell gondolkodni hogy mik is folynak le ott a perselyben és környékén :))

keri

MZ TS 125 ez, nem egy Japán gép.