Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Felesleges nagyobbat rakni. Inkább a márkás, 105 fokos, LowESR típusokat keresd bele. Az sem baj ha kisebb a kapcitás, és nagyobb a feszültség.
Én szinte mindenhova 470uF/25V-ot használok.

B.Zoltán

Kösz!
Jó lenne ha megúsznám ezzel a pár kondival.

svejk

Valószínű, hogy csak ez a gond... most.
Sajnos a 710N sorozat típushibás, csak idő kérdése mikor jön elő az az OSD felirat, hogy: "not optimal resolution"  
Aztán később kép sem.
Van rá állítólag barkács megoldás, de én azokat nem szeretem.

sanka74

Ilyennel nekem is volt problémám...a"not optimum mode" felirattal pontosabban..

s7manbs8

Ezért van bajban a japán TV ipar, mert mindenki megjavítja és nem veszünk újat. :)

s7manbs8

Régebben én is csinálgattam TV t meg ilyeneket.

sanka74

Igen..Ők nem számoltak a magyar csórósággal...

sanka74

Nálam működik már lassan egy éve...ezzel a barkács megoldással....igaz nem megy naponta...

000000000

Én próbáltam a barkécs megoldást, de nem volt megbízható. Volt amelyiknél megoldotta  bajt, volt amelyik lerosszta magasról.
Azon a bajon a proc csere segít csak.

svejk

Így van! Ezért én ilyet sosem csináltam, nem éri meg ha visszahozzák.

sanka74

Igen, lehet venni hozzá 3000 Ft körül...mondjuk én csak magamnak meg 1-2 ismerősnek próbálok segíteni ezzel..ráadásul nem is pénzért..

sasi

Segítséget kérek a hozzáértőktől!
Hogyan kell csatlakoztatni szabályosan a családi ház hálózatára a házi áramfejlesztőt?
Gondolok itt arra, hogy a választó kapcsoló, vagy mágneskapcsoló előtt hogyan kell csatlakoztatni a generátor vezetéket, fixen, vagy oldható, ha oldható milyen módon.
Az áramszolgáltatóknak állítólag van erre előírásuk, de nem sikerült ilyet találnom. Egyáltalán, ha bolond biztos módon leválasztom a szolgáltató hálózatát, a többibe beleszólhat e?

sasi

Köszönöm, találtam a fórumban néhány fontos szempontot, melyből már ki lehet indulni.

4um5b65d

Nem tudom , hogy mennyire fontos információ az, hogy állítólag az áramszolgáltató csak a zöld forrásból nyert többletet köteles átvenni.
Épp ma járt nálam a helyi távfűtő vállalattól egy emberke, és ő mondta, hogy szerelik vissza valamelyik kórházba a távfűtést.
A kórház régebben átállt gázos fűtésre , valamint gázmotoros áramfejlesztésre és a villamos művek beintett nekik, hogy tartsák meg a villamos energiájukat, mert nekik nem kell.
Persze lehet, hogy magánembertől bármilyen forrású villanyt át kell venniük.