Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Kössz :) (most már kemény 3 hozzászólásom van :)

svejk

Nekem mindegy, csak "luk" legyen :))

Papp Ferenc

Üdv!
Kezdőként kérdezem. A hobby cnc-kben mi az általános megoldás a z tengelyen levő /gravír,vagy egyéb/ szerszám mozgatására függőlegesen. Elegendő egy széles thk sín,vagy inkább kettő párhuzamosan?Egy smd ültető gépet alakítok át.Az x-y tengely mozgatásához elegendő a fogas szíj/gyári/,vagy cseréljem golyós orsókra? A gép össz tömege kb 500kg.Elég kemény dolgok megmunkálására is alkalmas lenne/bika erős váz 1,5 m2-en,munkaterülete:kb 40cmX80cm/de nem akarom túllőni.Itt azért más a követelmény mint ültetéskor.Szeretném ha pontosan  lehetne vele dolgozni. Elsősorban nyák gravírra gondoltam:),de ha már lúd..... Köszönök minden segítséget!

MoparMan

ha megnézel egy tisztességes sazbványos kalapácsnyelet (DIN 5111) az is kúpos

http://static.gedore.net/module/objproduct_data/uploaddata/normal/8588380.jpg" border=0>

PSoft

Légy üdvözölve,immáron "aktív" tagként ebben a jó kis csapatban.:)  
[#wink][#worship][#worship]

Szalai György

Szerintem a két egymással szemközti golyósor távolsága a nem mindegy. Ezért inkább két vékonyabb sin és négy kocsi, (amit kellő távol lehet rakni egymástól) mint egy vastag sin és egy vagy két kocsi.
A többség a két sínt választja, de ki mihez jut hozzá. Egy példa volt már egy bazi nagy sin egy kocsi megoldásra is.
Jó megoldás lehet a két fél sin és négy fél kocsi megoldás, ha garantálható a pontos beépítés.
Volt példa keresztgörgös sin-kocsi megoldásra is.

Szalai György

Én is kezdő ként válaszoltam!

Papp Ferenc

Köszi! Két sin lesz :)!

sasi

A kalapács, és az ő szabványos likja:

http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/kalapacs.jpg" border=0>

ANTAL GÁBOR

Nálunk dolgozott egy Kossuth díjas lakatos ( néhai Litvin József ) még most is van tőle működő kalapácsom . Valamit nagyon tudhatott...
Mostanában  én a műanyagnyelűre esküszöm . Nekem még nem lazult meg a feje, nem tört el a nyele.  Tudtok ellene érveket felhozni?  A műanyagnyelű baltám az épp most adja meg magát de a fanyelűtől az is többet bírt

000000000

Ki tud arra tanácsot vagy magyarázatot adni arra hogy nálam miért silányodott le egy zsebrádió hangminőségére bármilyen Yu tube-on nézett bármilyen zenei klip vagy film hangja.Az internetrádiót hallgatva az nem romlott semmit.

robroy007

nekem már ment szét műanyag/üvegszálas nyél
és nagy meglepetés volt mert nem volt különösebb előjele a bajnak

besirkyjh

Szia  

Esküszöm most akartam irni :))

" A " alak ", a fogo nem áll a kaláccsal szemben !!
" B alak  " , a fogo állhat a kalalapáccsal szemben !!

Ki gondolná hogy egy ilyen egyszerü eszközröl is lehet beszélni jokat :)

besirkyjh

Szia Gábor  

Talán egyetlen ellenérv hogy a rugalmassága miatt " vissza rug " és e miatt nincs akkora huzása ,de nem jelentös a különbség .Inkább a nyél bevonat ami vonzo benne számomra , nem csuszik meg kicsit sem .

svejk

Nekünk a B-verziót kellett csinálni, de szerintem nem volt elipszis... bár lehet, ki emlékszik rá? :(
De hogy rajzoltuk volna fel? Az biztos hogy rézgálicoztunk...