Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

mxjj54gxi

Aham....
Az ilyen kényes áramkörökhöz vezetett tápegységet szoktak alkalmazni, vagyis a 30 voltot viszi magával az 5 volt.
Ha nincs 5 volt, lehúzza a 30-at is, ahogy éled az 5 volt, úgy emeli a 30-at is.
Valami ilyen megoldást kéne keresni.

s73tgf9vg

Sziasztok!
Egy barátom olyan feladatot kapott a tanárjától, hogy kalapácsot kell készíteni. Reszeléssel elkészült a tesz, majd a nyélnek a furatot úgy kell elkészíteni, hogy 2 10-es furat megy egymástól 8mm távolra. Ez nem lenne gond, ha nem velem akarná kifúratni, mert így, meg úgy de neki nincs rá lehetősége a suliban. Nem fogja elhúzni a fúróhegyet az első lyuk? Hogy lehet ezt megoldani?

besirkyjh

Szia  

A 6560-hoz 22 volt váltot és 9volt váltot használok .A 22 voltbol nyert DC puferrolva ( 4db 2200uf 50V kondival ) megy a motorokra és a 9 volt egyenirányitás után a stabilizátorra pl 7805 de még igy is hütöbordára teszem az 5 voltos stabilizátort .

ANTAL GÁBOR

Esztergálj egy fadugót és dugózd vissza az első lyukat mindjárt megint csak egy lyukad lesz  aztán egy  reiser csavarral ( ha magától nem jönne ki szedd ki az első dugót  Én ( közepesen ) kemény fából csinálnám

ANTAL GÁBOR

Bocs elnéztem azt hittem a nyelet fúrjátok Akkor szoros ( akár loctitével ragasztott )  vasdugó   Kiszedés egy kis  meleg és kiütés  
 A fúrás hűtve hogy ne engedejen el a ragasztó

Sz.József

Kifúrod 7,9 vagy 8-as fúróval marógépen, azután 10-es maró "homlokával" felbővíted.
Azt már nem viszi félre.

VighLajos

10-es maróval 8 mm-t oda-vissza mozgatva nem jó?

VighLajos

...mint egy retesz-horony a tengelyen, csak ez menjen át a kalapács teljes anyagán...

VighLajos

...vagy feladat a két furat közötti "csücsök" manuális kireszelése?

000000000

Első lyukat kifúrod  köracéllal ledugózod valami hasonló keménységűből majd egy vastagabb pl 10mm-es anyagot rászorítasz és ezen keresztül fúrod át a másikat,tuti nem fog félremenni.

keri

És ezt a tanár mondta neki?
Akkor fúrja ki az iskolai fúróval, törjön az [#eplus2]

mxjj54gxi

Elbeszélgetnék én ezzel a tanárral, hogy ilyen marha feladatokat ad a diáknak úgy, hogy a suliban nincs hozzá megoldása!
Annak idején nekünk párhuzamszorítót kellett kalapács helyett gyártanunk, de az összes másik iskolában kalapácsot gyártottak, és láss csodát, a suliban meg tudták oldani....
Oktatás te csodás!

Rinaldo

Még egy szösszenet a témához.
A piacon lévő ezekkel az IC-kel (TA8435, TB6560) amatőrök által fejlesztett vezérlők jó részén  a bekapcsolási sorrendiség nem biztosított. E miatt a vezérlő meghibásodása szinte borítékolható. A kimenet félvezetői zárlatosak lesznek. AZ IC adatlap "How to Turn on the Power and Input the Signal" részét kel betartani. Az "egy tápfeszes" megoldásnál engedélyező bemenet megfelelő ideig alacsony szinten tartása vagy a motortápba épített Fet-es késleltető oldja meg a problémát. Külön digitális és motor tápnál az odafigyelés segít csak :-) !!!!

Sz.József

Nem kimarni, csak kifúrni gondoltam 10-esre...
Azután már lehet reszelgetni, azt is kell gyakorolni... [#wink]

xkbv3nx0d

Van ötletetek, hogy a gyári gépeken miből van az asztallap, vagy a vákumasztal felülete? van barnás is meg fekete, valami műanyag csqak vagy spéci, esetleg valami bakelit féle?