Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Ezt nevezik rossz tervezésnek.
Amit én csináltam annak mindegy mi kap előbb tápfeszt, nem okoz gondot.

s73tgf9vg

Köszönöm Gábor, Én is a fém csapra szavaztam volna, de kizárt, hogy ezt régen is így csinálták fúrógéppel.
Keri: Igen a tanár mondta, hogy fúrni kell, azért is írtam ide, mert a saját hibámból tapasztaltam pár napja, hogy nem lehet 2 lyukat egymás mellé fúrni :)
rferi: ez még hagyján, pár napja írt ide egy barátom, Ő meg azt a feladatot kapta a Polack-ban, hogy szerezzen INGYEN egy fogaskerák edzéséhez szükséges tervet, készítse el a fogaskereket, majd végezze el a hőkezelést és edzést. Nyilván erre a feladatra egy darab eszköz nem áll rendelkezésre a suliban, leszámítva egy mezei vas pogácsát :) Szóval szoktak jókat kérni a tanárok, aztán dörzsölgetik a markukat, hogy ki mivel tér vissza..

s73tgf9vg

Ó és még annyi, hogy tegnap Kulcsár Zoli esztergálni tanított, az volt az első informatikus vagyok). Nem kimondottan ebbe a témába tartozik, de ki kellett adjam magamból :)) Csapágyházat készítettem, az egyik belecsúszott, a másikat préselnem kellett. [#vigyor2]

besirkyjh

Jézusom :)) !
Te manus hát ez titok :)

Maradjunk annyiban hogy már nagyon ki akartad probálni , és meg ott álltam az E-stopnál :))

besirkyjh

Szoval amit a barátodtol kértek azt ugy hivják hogy kosárgörbe és azt 3db furattal lehet megoldani .Elöször egy nagy átméröjü furoval a közepébe utánna keményen ledugozni és a két végéhez meg két kisebb átméröjü furat , igy csak nagyon minimálisat kel rajta reszelni !
Jaj de régvolt :)  

s73tgf9vg

Ez is jó megoldás, lehet ez lesz a vége. Egyébként én egy másik Kulcsár Zolinál esztergáltam, neked nincs mit titkolnod ;)

besirkyjh

Van itt egy rahedli belülök ,de tudomásom szerint egyik sem áll olyan szinten esztergábol hogy azt tanitani vagy oktatni mernék :)

000000000

Szia Zoltan!  

Egy regi temaval kapcsolatban irtam neked egy masik topikban azert irom ide is mert nem biztos hogy eszrevetted.
Szoval most a karacsonyi szunetben akarom megepiteni es kiprobalni azt a fajta szijhajtast amirol szo volt, igaz kicsit maskepp. Az lenne a kerdesem, hogy mi a legkiebb tavolsag a ket also gorgo kozott ami lehetove teszi hogy ne emelkedjen meg a szij koztuk? Az hogy fontos a szimmetria azt pontosan mire erted? a vegtelenitett szij hajtas elrendezesre? ha igen akkor miert?  

Udv

besirkyjh

Szia  

Jaj bocsánat , olvastam de meg feledkeztem rola :(

Kicsit pontosabban .

Tehát a szij az fekszik egy pl zártszelvény tetején ( mint egy felforditott fogasléc ) ehhez kapcsolodik a végtelenitett szijjal a kérgörgös kocsi ?

B.Tibor

Hát igen "kosárgörbe" mi ezt (jó régen volt) nagyon egyszerűen úgy csináltuk, hogy a két végén nagy furat( ami nem ért össze)két oldalt kis furat .Igy csak tűreszelővel meg kellet reszelni kis és nagy lukak találkozásánál és kiesett a közepe.Persze gömbölyű reszelővel méretre igazítani, persze ezt a suliba csináltuk.

000000000

Szia,

Nics miert bocsanatot kerni, elvegre en kerdezek toled.
Igen arrol van szo.

mxjj54gxi

És hol gondolták a hőkezelést?
Otthon a vellanysütőben, két kacsasült között?

besirkyjh

Szia  

Most hogy mondod , lehet mi is igy csináltuk ?
Az is lehet hogy minket többet reszeltettek ?

s73tgf9vg

a tanár vállat von rá, de a járható át nyilván az, hogy a hőkezelési tervével elmegy egy céghez, akik megcsinálják neki. A nagyobb gond az, hogy erre egy forintot nem kaptak most, mindenkinek zsebből kell megoldania.

s73tgf9vg

Most beszéltem a sráccal, szerintem ez az ami ténylegesen kell nekik, kivéve a 2 kis furatot. "Szabványkönyvből" halászták ki ezt, 10-es furat, szegecs, tőle 8-ra a másik 10-es és átreszelni. Nem értem ehez miért kell szabvány, amikor kapásból felsoroltatok 3-4 (hasoinló) módszert.