Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

"de nem tudom pótolni..."
Miért is?

Arany János

Mindenkinek köszönöm a jótanácsot!
Napközben további vad dolgok jutottak eszembe.
Tudom: Ne túlozzak! :))))
A motor majd kisüti...
Mekkora gondot okozna, ha a vezérlőt kikapcsolom, de a motortáp rajta marad? (TB6560)
5V: találtam itthon egy D2SBA60-ast. Ez jó lehet egyenirányítani 470mikro 40V-os kondival?

Arany János

http://cnctar.hobbycnc.hu/Arany/D2SBA60.pdf" TARGET=_fnew>Bocsánat! Ezt elfelejtettem! D2SBA60

Sz.József

Nincs "raktáron"... (ráadásul még raktár sincs...  :) )
1800 uF, 16V, átmérő 10mm, hossz 25mm...
Ezért az egy kondiért kár lenne kocsiba ülni és még az is kétséges, hogy csak az ez az egy kondi a bibis... (?)
Például a vinyót átraktam egy másik gépbe (1 az 1-be ugyan olyan gép) és az nem ismeri fel... (BIOS-ba nem látni.???)
Talán az is kapott egy kokit.(?)
[#fejvakaras]

svejk

Küldjek egyet? Csak gagyi van raktáron, de próbának jó.

besirkyjh

Szia  

Hát , ne probáld ki !!

A 6560AHQ az 5 volt nélkül vagy az 5 volt picikét késöbb indul mint a motortáp akkor a kimeneteket abban a pillanatban rövidre zárja .Tehát az 5 volt nélkül biztos halál !!

Mi a gond ? Mi nem teszik a müködésében ?  
Nem villog vagy nincs rajta elég fény :))
Minél egyszerübben csinálod annál hosszabb az élettartama !!

Vasspisti

A SIKO lemezt kenés nélkül marom, nagyon kevés utómunka kell csak (fogkefével). Nekem egyszer volt szőrös, akkor a gravírtű hegye volt sérült.

http://kepfeltoltes.hu/121006/Zsombi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

mxjj54gxi

30 voltot még akkor is csak éppen megérzel, ha nedves a kezed.
Nem kell ettől berezelni, tök felesleges kisütő áramkör rá

v2vhwz32z

Köszi szépen, volt ilyen tippem..
És gratula!!

Vasspisti

A munka megkezdése előtt mindig megnézem nagyító alatt a gravírtű állapotát. Így tettem ennél is, de a tolómérővel hozzáértem a gravírtűhöz. Mivel kicsi volt a koccanás, úgy gondoltam, hogy nem okozott sérülést, tévedtem...

Köszönöm a gratulációt.

robokacsa

mekkora a kép felbontása amiről készült?
én most készítek 80*80mm es lito-t, de a kódom hossza 4től 8 megáig terjed(felbontástól függően).
holnap fogom kipróbálni abba a bizonyos SIKO lemezbe.

Arany János

Ezzel még csak-csak megbarátkoznék, és vigyáznék magamra! (elvégre belőlem csak egy van):))) Bár sokak szerint még ez is sok.
A fő gond a  #16026-ban Zoli által megválaszolt dolog! Ha már összebénáztam ezt a vezérlőt-LPT-kártyát- tápegységet, nem szeretném egy figyelmetlen ki-bekapcsolással az örök vadászmezőkre küldeni!
Egyenlőre a 30V kap egy külön kapcsolót és megpróbálok nagyon odafigyelni!

Arany János

Nagyon nemszeretném kipróbálni!!!
Egyébként a D2SBA60 ( #16023) L7805-tel elég lehet a kártya és a vezérlők ellátására?

000000000

5V-ból nem sokat esznek.

Vasspisti

A kép mérete: 1963*1741, a kód PhotoVCarve programmal készült, 2,38 mega a mérete, a lito 60x53 mm.
100x75 mm-es litót készítettem párat, a kód mérete nálam is kb. 4-8 mega között volt. Úgy tapasztaltam, hogy kontrasztos, BMP képekből nagyobb méretű kód lesz, mint a homályosabb JPEG-ből.