Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

Aha ez jónak tűnik!
Köszönöm!!![#worship]

c2nsu773m

ÓÓÓÓ fene tiszta vírusos , nem engedi a gépem letölteni....

000000000

Én sokszor használtam kiváló volt a minősége,jpg-be mentettem.Igaz nem Wordből.

c2nsu773m

Na sikerűlt , beválaltam!

c2nsu773m

Ez nagyon jó kis progi ,tényleg jó minőséget csinál ,csak fizetős....

4k0yxz3fu

Sziasztok! Lehet, hogy nem kerestem elég erősen, de nem találom, hogy RhinoCAM-ben hogy lehet olyat csinálni, hogy ha egy alkatrészt több példányban akarok kimarni, akkor megsokszorzom a szerszámpályát IS a rajzzal együtt. Vagy le kell másolnom annyi alkatrészrajzot ahányat akarok, és mindegyiken ki kell újra jelölni a szerszámpályákat? (elég gáz lenne).

robokacsa

valaki elárulná, hol találok leírást a litophán készítéséről, pontosabban, a képet milyenre kell konvertálni, mekkora felbontásúra ,egész éjjel lapozom a fórumot, de már nem bírja a szemem, köszi.

000000000

A szerszámpályát külön tudod másolni a Transform Toolpath eszközzel. Ez a geometriát nem másolja, azt külön kell, ha arra is szükséged van. Ilyenkor a másolt pályák és a másolt geometriák között nincs kapcsolat, vagyis ha eltérő lépéssel másolod őket, akkor nem lesznek fedésben.

besirkyjh

Szia  

Bár még nem csináltam de szerintem az egy negativ gravirozás , ugyan olyam elvárásokkal és paraméterekkel mint a sima gravirozás ( relief ) .Talán az ArzCam ehhez a legalkalmasabb de vannak itt akik ezt jobban vágják :)  

Arra kel figyelni hogy a mélységet jol kel megválasztani mert az adja a kép milyenségét .Minden választott anyagban más és más hatást lehet elérni .
Egy javaslat : mielött a kész munkaarabot elkezded , csinálj az anyagban egy folyamatosan mélyülö " hornyot" és ha fényfelé tartod akkor jol játszik hogy milyen mélységig lehet használni ( milyen fekete - fehér árnyalatok felelnek meg ) .Pl : egy kb 6mm átméröjü maroval huz egy kb 100mm hosszu vonalat egy 8mm vastag anyagban ( abban az anyagban amit késöbb használni akarsz ) de ugy hogy a Z tengelyed 0 és - 7,5mm között folyamatosan megy lefelé ( lehet akár -7,8mm is , ha az anyag birja ) .ezután fényfelé tartod és kiválasztod a használni kivánt sávot és a szerszámpályát ahhoz igazitod ( a skálád lineáris lesz , 10mm ként kb 0,75 - 0,78 mm-t megy lefelé a marod , igy már számolhato a marás mélysége ha a kiindulási ponttol mérsz a horony hosszában ) .
Érdekes és nagyon látványos dolgokat lehet igy csinálni , most meg amugy is itt a karácsony :))
JO munkát hozzá , és szeretnénk látni a készitett munkadarabot a topickjában !!

[#eljen]

sanka74

Szia! Ha AC-ban készíted akkor majdnem mindegy mekkora a kép, csak akkor előfordulhat hogy nagyon részletese lesz és sokáig fog tartani a megmunkálás. Én kb 600x800 méretű képet teszek bele, előtte fekete-fehérré alakítva. Ott felkínálja a lehetőséget hogy mekkora legyen a kép mértet mm-ben. utána csak simán megadod a magasságot, és ok. Ezután a Z-t át kell fordítani negatívba, majd szerszámpálya generálás.

Meg lehet csinálni Aspir-ben is, csak ott nekem úgy sikerült, hogy előtte a képről negatívot készítettem.

sanka74

Én kb. 3 mm vastag corianba martam eddig, a legvékonyabb részen 0,5-0,8 mm vékony volt.

4k0yxz3fu

robokacsa

köszönet Kulcsár Zoltánnak is, és mutatom majd az eredményeket.
sanka , én valószínüleg túl nagy felbontású képet választottam, mert vagy 6 Mega nagyságú kódot generált az ac.
próbálkozok kisebbel, köszi az infót.

000000000

Köszönöm szépen! Nagyon részletes, sok új is van benne!

000000000

Többféle lehetőségem van, én arra gondoltam választok egy sima szerkezeti acélt, azt nemesíteném, vagy egyéb szívósságfokozó hőkezelést csinálnék, aztán végezném el a kéreg edzését, majd megeresztését, szerencsére az ezekhez szükséges adatokat megtaláltam a Böhler katalógusban, ezekkel nincs gondom, szerintem a tanárnak is megfelel. Egy sima mezei egyenesfogazású fogaskereket választottam. A lehető legegyszerűbb, a lényeg a kidolgozás minősége, meg jó lenne bónusznak a hőkezelési műveletterv minta.