Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

http://powerbelt.hu/

Elmélei pontosság, csak a meghajtó motor felbontásától és áttételezésétől függ, a gép pontossá, meg a vázad merevségétől. Inkább ez szokott a problémásabb lenni.

Nyilván alapból nem kottyanás mentes egy ilyen fogasléc, de nem megoldhatatlan ezt minimalizálni, és megvan az az előnye hogy  nem nyúlik vagy rezonál mint a szíj, vagy az orsó.

f7dmzwfr6

Köszönöm, elindulok ezen a vonalon!

Szalai György

Nemrég találtam egy mocskos főorsó tengelynek látszó tárgyat egy nehéz, törött vasdarabban. Kiszereltem belőle, mert „jó lesz még valamire”. Barátkoztunk, simogattam, ragyogó lett.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/RS500forgoasztal/Marogepfoorsotengely2.jpg" TARGET=_fnew>Nem ismerős valakinek, hogy miféle gép része lehetett?
A külső kúpos része egy bronz perselyben futott, a vékonyabb vége golyóscsapágyban, a menetes végen egy anya igyekezett kiküszöbölni a kottyanást.

000000000

Sziasztok!

Gépészmérnöknek tanulok és lenne egy beadandó házim hőkezelésből. Egy fogaskereket szeretnék hőkezelni, több gyártó katalógusát letöltöttem, plusz anyagválasztáshoz a böhler acélkatalógust. Ezekből meg tudnám oldani a feladatot, azonban szükségem lenne egy hőkezelési műveletterv mintára is. Esetleg tudna valaki ajánlani egy céget, akik küldenének nekem ilyet, vagy ami még nagyobb segítség lenne, egy konkrét gép konkrét fogaskerekének a hőkezelési művelettervét el tudná valaki küldeni nekem? Utána is sok dolgom lenne a feladattal még, csak ötletnek, mintának kéne.  

Előre is köszönöm a válaszokat, minden jót!

s73tgf9vg

Helló! Tcholoss (Andris) nagyon jó barátom, ha valaki tud neki segíteni kiinduló pontot adni, az nagyon jó lenne :)

jani300

ABB ACS501-004-3-00P200000 frekvenciaváltózóhoz van valakinek esetleg magyar nyelvű kézikönyve ?

Rabb Ferenc

Az előadáson és a gyakorlatokon mit mondtak, hogy kell csinálni?

4k0yxz3fu

Sziasztok!  
Beírom ide is, itt talán kevésbé offtopik. Anyag kérdésről van szó. 1mm vastag nagy sebességgel is jól forgácsolható anyag kéne (lemez lényegében). Corian lenne a legjobb, de nem hallottam még 1mm vastagságban corianról. A nyáklap is szóbajöhet, de nem kéne bele az üvegszál. Üveg nélküli nyáklap nagyon jó lenne. Persze ha nincs más, lehet hogy ez lesz. Esetleg van valakinek ötlete?  Köszi!

c2nsu773m

Kellene egy kis segítség !!!!!!
Egy Word ben A4 lapon lévő szöveg és kép vegyesen van , ebből kellene nekem BMP vagy JPG.
Ezt hogy kell csinálni?

D.Laci

c2nsu773m

Akkor le kell kicsinyíteni valahogy és a minősége is kérdéses...

000000000

W7-ben van egy képmetsző nevű pici program.Én már sokszor használtam.Azt keresd.

Rabb Ferenc

c2nsu773m

Kipróbáltam nagyon rosz a minősége!
Le tudtam menteni PDF formátumba , ebből sem lehet BMP vagy JPG csinálni?