Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Akkor ezek szerint ezt én néztem be,bocs,h hülyeséget írtam.[#falbav][#falbav][#falbav]

sasi

Holnap egy magyar hivatalos fordításhoz jutok, ha használható, elküldöm neked.
Sajnos az eredeti német nincs meg.

hostya

Hol is számolt  © keri d-vel r helyett??

000000000

Sehol,mert én nem kapcsoltam,még 1x elnézést érte.[#falbav][#falbav][#falbav]

50vczszyp

Nézelődtem a neten bordásszíj és kerék ügyben, és úgy látom rengeteg féle létezik: HTD, STD, T, AT.
Ti melyik típust ajánlanátok? Szerintetek mi lehetne a legkisebb hajtó oldali fogszám? A motorjaim tengelyátmérője 10mm.
Mi lenne az ideális szíjszélesség?
Most csak ennyi kérdés merült fel bennem. [#help]

s2k5ycubj

Sziasztok!
Hátha valaki találkozott már ilyennel: Meghalt a cnc esztergán(emco-siemens) a főorsó hajtás. Bekapcsolás után amikor elkezdtem volna forgatni a főorsót egy tipikus elektromos pattanás hallatszott és a motor "sántítva" jár. Olyan mint ha az egyik fázis árammérő ellenállása szakadt volna meg,mert ha lassú fordulaton járatom akkor amikor odaér a motor az egyik fázishoz akkor a terhelés mérő ledsor a végállásig kifut és ebben a pozícióban kézzel is vissza lehet fogni a motort (16/21KW),de ha kézzel hajtom akkor nincs nagy áramfelvétel. A szervó és a plc-k semmilyen hibát nem jeleznek. Érdemes szétszedni,vagy szerelhető egyáltalán egy ilyen szervópakk? Esetleg van benne biztosíték? Szerencsére elég nagy tapasztalatom van elektronikák javításával.

mxjj54gxi

Az nagyon világbajnok lenne.
Az a baj, hogy németül csak egy szót, tudok: ekszkjúzmi, de valaki tegnap azt mondta, ez is lengyel szó!
Hát most elbizonytalanodtam...
:)

Szalai György

Fogszámot mondani? Miből, míg nem választottál áttételi arányt sem?
Én úgy érzékelem, hogy Hobbyira a többség a neoprén hátú és fogú, üvegszál húzópászmás, T vagy AT fogú szíjat használja. Mert az a fog eléggé korszerűtlen, tehát eléggé olcsó, de a tottyanása rajtam kívül mást nem zavar. A neoprén is olcsóbb, mint a poliuretán, igaz kevésbé tartós, de a futásteljesítmény meg az élettartam megint nem szempont. A sodrott üvegszál pászma jobban hajlik, mint az acél, ezért kisebb tárcsán is kevesebb a szíj vesztesége, a teljesítmény átvitellel pedig nemigen foglalkozik senki.
A másik remek Hobbyista választás, hogy azt használja, amije van, vagy amihez hozzájut olcsón.
Úgy általában a szíjon a kisebb fogmérettel vékonyabb hordózó réteg jár együtt, aminek a körfutásonkénti hajtogatása kevesebb szíjveszteséget eredményez. (Magyarul a vékonyabb szíj, jobban hajlik.) A legkisebb kerékátmérő az, amin még vagy hat fog azért kapcsolódik.
Szóval érzésem szerint T2,5 vagy AT2,5 profilú szíjból olyan 12mm széles volna neked való. Úgy emlékszem szélesebből (16, 20, 25mm) már nincs is csak 5mm fogosztású. Fogszámot meg nem tudok, mert az áttételed lehet még akár gyorsító is. Majd eldöntöd.

50vczszyp

Köszönöm a kimerítő választ! [#worship]

xfg6v697j

Én 9mm széles XL szíjakat használok.
A legkissebb fogszám 10.
A legnagyobb amivel találkoztam 100 fogú volt.
Nekem sikerült kottyanásmentesen megfeszíteni.

keri

Ahogy György szépen levezette előttem én is az ár alapján döntöttem, és kb. ugyan arra az eredményre jutottam.

16mm széles, T5-ös fogazású szíj, és a kis fogaskerék 16fogu. Ennél kisebbet szerintem nem érdemes, de inkább nagyobbat.

Mivel én sem tudom melyik áttétel lenne optimális, már csak azért sem mert még abban sem vagyok biztos hogy a sok motorom közül melyiket fogom rátenni, ezért úgy terveztem, hogy 4 féle fogaskerékkel viszonylag sok féle arányt össze tudok rakni 1:1-1:3 között átalakítás nélkül.

A szíj kottyanása már csak azért sem nagy probléma, mert általában kisebb minta léptető motor 1 lépése, azt meg akár el is hanyagolhatjuk.

50vczszyp

Nézelődtem, rágódtam, mérlegeltem. Arra jutottam, hogy T5-ös lesz 10mm-es szíjszélességgel.
Ható oldalon 15 fogú, hajtott oldalon 24. Aztán majd meglátjuk...

50vczszyp

Ható oldalon = hajtó oldalon

000000000

Valaki nekem nem tudna 1db encoder kábelt csinálni vagy esetleg , hogy honnan lehet venni csatlakozót mert kellene DR-2 YASKAWA VEZÉRLŐ és egy hozzá tartozó 750w ac servo közé

besirkyjh

Szia  

Mielött bevásárolsz .

Nézd meg hogy a beszerezhetö legrövidebb szij jo e Neked .Már mint a tengely távolsága ezekkel a kerekekkel , hisz a motort is kel tenni valahová .