Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

No ez különbözteti meg a profit a hobbystától.
a profi előveszi a megfelő szerszámot és gépet, a hobbysta meg amit épp talál a fiókban. :)

Sz.József

Na, akkor ez az egy db nem ért meg ennyi billentyűzést... :)
A fiók effektusra én is gondoltam és ismerem is...

svejk

Rabb Feri szavával élve, vertük a nyálunkat :))

Sz.József

s7manbs8

A fiókban meg ott virít egy Mc Gyver bicska ... :)

Sz.József

Ezt kivághattad volna egy lemezollóval is.[#nevetes1]

svejk

De tudod, a barkácsolás öröme. :)

jani300

Lenne egy kérdésem Urak ! Dahlander motort mennyire problémás frekvencia váltóról üzemeltetni ? Arra gondolok hogy más áramot vesz fel a két fordulaton .

svejk

A frekiváltót nem érdekli a személyi igazolványa a motornak.
Fesz, áramból ne fuss ki az a lényeg.

jani300

A mivel én találkoztam ott be kellett állítani az áramát a motornak . Nincs mindenhol így ? Ehhez tényleg béna vagyok .

jani300

Szalai György

Segítség. . .  
Az Adok-veszek-cserélek. #45245 -ben ˆ Sz.József által felrakott osztótárcsa felhívta a figyelmemet egy újabb tátongó résre a műveltségemen.
Az általa közölt adatokból nem derül ki a számomra, hogy hány fokonként lehet osztani egy ilyen tárcsával. (osztások: 84, 90, 100, 104, 110, 120, 144)
Ez még nagyon nem is zavarna.
De léteznek-e másmilyen osztásúak is, menyi a tűrése egy ilyennek, és hogy miket lehet még tudni ezekről?
Jó volna, ha valaki mesélne egy kicsit, mert nem talál a barátom hasznos anyagot róla.

Csuhás

Ezek a tárcsák nem direkt osztásra valók, hanem osztófejek, körasztalok csigatengelyére vannak felszerelve. Részletes irodalmat itt találsz:

http://data.hu/get/3676137/Osztokeszulek.pdf

Rabb Ferenc

Beelőztél, de ez így van rendben. Nehogy már én kezdjem el magyarázni, mert még kigúnykacagnak a szakemberek :)

Íme egy osztófej, aminek csak egy fontos eleme az osztótárcsa

http://www.dianaszki.hu/images/ad_pic/original/5.jpg" border=0>

4um5b65d

Egy ilyen tárcsánál nem közvetlenül a lyukakat használják osztásra, hanem egy meghatározott csigaáttétellel együttesen.
Például 40:1 -es osztása van a csigának akkor a 90 lyukas körön pont 3600-as osztási lehetőséged van.