Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Igen ez egy fénykép...
Viszont 100/11000/2 az vékonyabb... (lehet, hogy nem megy a fejszámolás [#fejvakaras])

000000000

Érdekelne egy minimum 1000x2000mm asztalú kb. 1Kw teljesítményű marómotorral szerelt CNC masina. Ha valakinek porosodik otthon, vagy ki akarja dobni szívesen átveszem, vagy ha valakinek van kedve egy ilyet építeni hobbyból az is megbeszélhetjük.

000000000

Valakinek van ötlete hogy miért lehet az hogy egy 3 tengelyes cnc vezérlőnél az y tengelyen akár 4500-as előtolást is eltudok érni, de az x és z-nél már az 1500 is el el akad? Még akkor ha le van szerelve a motor. A vezérlő az M-típusú kínai csoda. A léptetők meg 1NM-esek amit a Klaviotól vettem.

KoLa

Cseréld fel a motorokat és a vezézlőket, kiderül hogy a vezérlő vagy a motor a hibás! vagy valami.

Sz.József

Szerintem azért látszik vastagabbnak, mert össze vannak "torlódva"... (jobb szó nem jutott eszembe)

svejk

Persze, biztos, nem akarok én vitázni Veled vagy a fizikával.
Különben is már rég eltértünk az eredeti kérdéstől, jön majd Rabb Ferenc és kapunk a buksinkra :)

Isten utse' rögtön kipróbálom 400 mm/perccel.

Sz.József

A katalógusodban nem találtam forgácsolási javallatokat,
http://www.perfor.hu/?Mar%F3:Forg%E1csol%E1si_adat" TARGET=_fnew>viszont innen talán lehet puskázni...
A próbához azért készíts oda 2-3 marót...[#vigyor0] és akár milyen alu, azért egy kis békanyálat ne sajnálj tőle...

s7manbs8

Ha netalán az optocsatolója gyenge (lassú)  fajtájú, akkor el tudom képzelni, hogy annak szórása miatt okozhat ilyen jelenséget.

Sz.József

Még azt kifelejtettem...
Jobb helyeken (perfor)forgácsolási "helyzeteket" (rajzban) is javasolnak a szerszámokhoz...
Persze ez nem kőbe vésett dolog, hiszen ez "csak" hobbi...

svejk

No...
Tehát az előbbi 2 élű 3mm-es maró.
Hűtés/kenés nuku.
Ugyanaz a 3 mm-es alu lemez teljes vastagságban marva 1,5 mm-es fogásvastagsággal 100-200-300 majd 400 mm/perces előtolással ellenirányban ugyanolyan szőrös felületet csinált.
Egyenirányban 300 mm/percig szép volt a felület, 400-nál már kezdett csúnya lenni.

400 mm/perccel beleengedtem az anyagba is, mint telibe marás, no azt nem kellett volna. :(
A reflexeim sosem voltak túl jók. :)

Jó lesz nekem az a 100 mm/perc mindenhova azonosirányban.

Sz.József

Kenés nélkül 11000-es fordulatnál ne számíts semmi jóra... (ebben a konkrét esetben)
Nem igaz, hogy nincsen egy ecseted amit belemártasz valami szrötyibe...(nem kell ahhoz összepocskolni a gépet, hogy legyen kenés...)
Egyébként miért voltál olyan heves, hogy rögtön 4-el szoroztál, miért nem volt elég a pl. 200mm/p telibe kezdésnek...?

svejk

Mert gyűjtöm a törött marókat. :))

Sz.József

Na, erre viszont nem gondoltam... [#vigyor0]

kuv5p7226

Már egy kis alkohol is csodát tesz alu marásnál, isopropanol spray is jó erre. De van fúró-maró spray, az is jó.

Pontosan milyen géppel is tolod neki? Jól értem, hogy BF20-al? Kézzel adod neki az előtolást vagy motorizálva van?

Rabb Ferenc

Youtube videót le lehet tölteni a gépre? És ha igen, akkor hogyan?