Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Az attól is függ lehet, hogy vagyol e 18+ :)

s7manbs8

Közben egy kérdés: 230V AC vezeték mellett mekkora távot kell tartani egy nyákon szabványilag ? Ha galvanikusan leválasztva és ha nem leválasztva van valami pl.

Rabb Ferenc

Köszi!  [#worship]

Egyébként nézd meg az adatlapomat. De miért is fontos az a 18+ ??? Mindenre már én sem emléxem[#nevetes1]

Sz.József

Most próbáltam letölteni egyet a JDownloader-el...
Lehozta...

mxjj54gxi

Kiszámoltam, hogy mekkora vastagságú volt a forgácsod: 100mm/min osztva 11000ford/min=0,00909mm/fordulat.
A maró kétélű, tehát ezt az elmozdulást kétszerre vette le, ami 4,50 mikrométeres vastag forgácsot jelent.  
Nem baromi vékony az egy kicsit?

s7manbs8

Már előtte megnéztem, túl fickósak a beírásaid ... :)

Sz.József

#15722-ben már ki lett Neki számolva, csak a kenceficére nem tudtam rábeszélni... [#vigyor0]

Sz.József

Rabb Ferenc

Mindkét esetben ugyanakkora távolság kell. Leválasztottnál a készüléked többi részét véded a gonosz villanyoktól. Leválasztatlannál ezen felül az életedet is.

A grafikont Szalai Gyuri Neked dedikálva betette az Elektronika #11455-be

Rabb Ferenc

mxjj54gxi

Ja, előbb számoltam és írtam,aztán olvastam.
De a kérdésem adott: nem túl vékony ez?
Egy ekkora marónál mi a javasolt forgácsvastagság?
Elméletileg

Sz.József

Én a PERFOR oldaláról "puskáztam", ott 2-4mm-ig 0,01-0,03 mm/fog-at ajánlanak (javasolnak).
Ami igaz viszont, hogy ezek az adatlapok mindig ideális feltételekre igazak...
Merev szerszámbefogás, no ütés..., na és persze hűtés kenés. Ha ezek nem adottak, akkor jöhetnek meglepetések...

svejk

Nem tudom.
Le is fényképeztem a forgácsot.
A fordulat biztos 11 ezer.
A 100 mm/min a mach szerint, de ránézésre is annyi.
Azóta csipesszel tolómérővel mérve 2 század, de az annyit tesz, hogy szinte bármekkora lehet a +- 100%-os tartományban. :(

mxjj54gxi

Alut marni mindig kell valami kenőanyag, mert nagyon könnyen képződik élsisak szárazon. Az meg pont ilyen ronda felületet eredményez, hiszen a késél helyett a sisak forgácsol.
Sztem ezért is mért svejk 2 százados vastagságot: túrta a maró az anyagot, és ettől megvastagodott.