Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

[#eljen] Eszembe sem jutott... Ez még jobb!

Arany János

Szia Gábor!
Ezzel megvan a 21V, áramból viszont nem kapok többet.
Ha valamiért később ezt kevésnek találnám, kezdhetem előröl. (pl. másik motor)

Arany János

A menetszám majdnem 7, de ez a jelenlegi külsön van. Ha a jelenlegi cséve (szekunder) belsejére tekerem lehet 8, vagy több is.

Arany János

És sokkal gyorsabban is írtok mint én!:)))

ANTAL GÁBOR

Szia Olvasom ezt a trafós históriát felejtsd el már a métert nem vagy te textilkereskedő ! Mindenütt a menetszám a fontos . Lehet hogy valahol az n nél egy m betűt olvastál, nos az minden ellenkező híreszteléssel szemben nem méter hanem :menet  Ezért ez a beírás nem állja meg a helyét  
"A menetszám majdnem 7, de ez a jelenlegi külsön van. Ha a jelenlegi cséve (szekunder) belsejére tekerem lehet 8, vagy több is. "

Sz.József

""Szia Olvasom ezt a trafós históriát felejtsd el már a métert nem vagy te textilkereskedő ! Mindenütt a menetszám a fontos . Lehet hogy valahol az n nél egy m betűt olvastál, nos az minden ellenkező híreszteléssel szemben nem méter hanem :menet ""
[#eljen]  
Ez a beszéd. Nem kell ezt túlbonyolítani mindenféle tudományos magyarázatokkal...

jani300

Én is csak " pötyögök " a billentyűn. De a maximális áram miatt ne aggódj az meglesz . Amiatt viszont aggódhatsz hogy a huzal a keresztmetszete miatt lehet melegszik . A csökkenő feszültségekhez vastagabb huzal kéne . De ezt már írta valaki .

Arany János

Ilyesmi miatt szeretném áttekercselni.
Mármint a meleg.

B.Tibor

Várj még az áttekercseléssel, ezek a motorok nem olyan nagy teljesítményűek, mint amiről én írtam a példámban (1.8Nm), ezek, ha sikerült jó képet keresnem róla, 0.8Nm lehetnek, adatot nem találtam róla most hirtelen. Ezeknek nem kell akkora teljesítmény. Ha nem csal az emlékezetem, egy ilyen teljesítményű motor 30W-40W teljesítményt vett fel, 30V-ról talán 1A volt a fogyasztása, úgy, hogy 2.2A-re volt állítva a TB árama.
Pü-t küldtem, olvasd el azt is. (itt hosszú lett volna)

mxjj54gxi

Ne haragudj, de ez egy bődületes marhaság!
A trafószámításnál a fluxus bezárt keresztmetszete számít, az meg a vasban van, aminek így a keresztetszetét kell figyelembe venni.
Szép is lenne, ha a tekercselés során bővülő keresztmetszettel folyamatosan kéne módosítanunk a voltonkénti menetszámot!

Honnan vetted te ezt?

mxjj54gxi

Ezeknél a régi lemezes trafóknál 50 Hz-re és 0,8Tesla indukcióra méretezve tökéletes az 50/vaskeresztmetszet= voltonkénti menetszámmal!
Ha egyszer leszámolnád a gyári tekercset, meglepően pont ezzel a képlettel számított értéket kapnál! :)
Ők sem rosszakodtak annak  idején mindenféle differenciálegyenletek megoldásával, ökölszabályt alkalmaztak.
Ez a képlet teljesen jó bármelyik trafóhoz, csak a modernebb trafóknál az vele a baj, hogy nem hozza ki a trafó maximális képességeit, mert azokat is 0,8 tesla indukcióig mágnesezi fel az így kiszámított tekercs, miközben a modern vasak ennél többet tudnak, tehát kevesebb menetszám is elég rájuk.
A kevesebb menetszám rövidebb rézdrótot eredményez, az kisebb ohmos ellenállást, az kisebb veszteséget.
Ráadásul a kevesebb menet kisebb tekercskeresztmetszetet jelent, vagy ugyanabba az ablakba vastagabb dróttal lehet betekerni, ami megintcsak teljesítménynövelést eredményez, mert jobban bírja a nagy áramot a drót. Vagy kisebb vaasat lehet használni ugyanakkora teljesítményhez.

000000000

Végre, hogy valamit már te sem jól tudsz! [#integet2]

000000000

tudna valaki egy linket feltenni, ahol megtalálnám a CIC5107AE tokbekötését?
Köszi.

svejk

B@sszátok, ezt a topicot vissza kellene törölni #15648-ig, mert borzasztó. :(

svejk