Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Nálam is LPT3 és BC00 van. De ez ugye a géptől függ.

kuv5p7226

Az a problémád, hogy ez nem igazi/klasszikus printer port hanem már PCI-os. Annak meg szimplán más a címtartománya. Az ISA buszos címek - emlékeim szerint - $03FF-ig (prototype kártya) léteznek oszt jónapot.

xfg6v697j

Nálam is PCI-s LPT van.
De jól működik.

svejk

Mint írtam én is már vagy három CNC-s  gépbe raktam be különböző márkájúakat és nem volt gond.

s73tgf9vg

Szerintem a többszörös átalakítás miatt nem megy, meg kéne próbálni egy másik fajta kártyával. Nekem az ebay-ről vett 700 Ft-os LPT kártya egyből beindult.
Ha ragaszkodsz ehez, akkor próbáld meg letesztelni nyomtatóval, lpt teszterrel, vagy más módon, a lényeg, hogy ne  Mach3-al kezdd.

may47wb

Simán FFF7-et próbáltad?
Úgy rémlik múltkor nekem a kötőjel utánira indult el a pci-os kártya.

may47wb

Köszi!
A 6 linvezetékből egy volt olyan amelyik elforgott.
Kettőt pedig mozgás közben lehetett elforgatni, de nem könnyedén.

Farkas Ádám

Laptopba működik, de az átalakítón át nem [#nemtudom] nemérdekes.. Köszönöm a tanácsokat!!

svejk

Holnap már nyitnak a boltok és a PC-bontók! :))

Farkas Ádám

Addig nem bírom ki [#rinya]

svejk

Keltsd fel Varsányit, neki biztos van :))

Arany János

Sziasztok!
Megint BÉNÁZNÉK egy kicsit!
TB6560-as vezérlőre adhatok-e 35V-ot "büntetlenül"?
Mekkora a "halálozási arány"?
Illetve ezt a 35V-ot lehet-e csökkenteni a trafó újratekercselése nélkül?

Rinaldo

Adatlap szerint 40V a max.

Arany János

Köszönöm!
Ezekszerint jól értelmeztem a fordítót. :)

besirkyjh

Szia János  

Még egy eredeti Toshibára is csak félve tenném rá a 35V DC-t , de mint tudjuk az ár a mult-é .
Ha lehet ne tegyél 30Voltnál többet rá ( ez kb 22V~ lenne ) .Igy ha valamiért tönkre megy az a Te hibád és az Ic biztos nem hal meg csak ugy magátol .Ettöl függetlenül biztos van aki 35V környékén használja !  
Inkább bukj a léptetöd végsebességéböl kb 5%-ot de azt legalább biztonségban tegye meg .