Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Most értettem meg, hogy nem csak a frekiváltó szűrése volt a kérdés.
(Falusi telefon. Fatantusz nehezen esik le. Tudják még a mai fiatalok, hogy mi fán terem a tantusz?)
A frekiváltó tápbemeneti szűrőjének a frekvenciaváltó közvetlen közelében van a helye, hogy minimális lehessen a kötéstávolság, és vele a zavarjellel terhelt vezetékszakasz.
A léptetőket tápláló toroid trafó primer oldala elé egyszerűbb, egy fokozatú szűrű is elég, ami csak az alacsonyabb rendszámú felharmónikusokat szűri, mert a léptetőmotor meghajtók által termelt magasabb rendszámú felharmónikusokat a tápegység szűrőköre és a toroid trafó majdnem teljesen blokkolja. De egy kicsit is rendesebb tápegységben nem csak egy puffer kondenzátornak kéne lennie az egyenirányító után, hanem puffernek, soros induktivitásnak (folytó tekercs) és szűrőkondenzátornak. A puffer kondenzátoron és a szűrőn egy párhuzamos 0,1uF körüli polarizálatlan kondinak is. Ez lenne egy minimális LC Pi szűrőkör.

svejk

Nehéz megmondani, vannak gyárilag előfeszített típusok is.

Szalai György

Sajnos maga a toroidos tápegység is kelt saját EMI zavart. A trafó mint induktivitás, és a puffer kondenzátor mint kapacitás között, ott van a dióda mint nem ideális kapcsoló. A trafó és a puffer által alkotott párhuzamos rezgőkör pedig, a dióda minden kapcsolásakor rezeg.
Az egyenirányító híd diódáival párhuzamosan kötött, 10nF körüli, polarizálatlan kondenzátorokkal szokták ezt mérsékelni.
De ez már talán nem is a ló másik oldala, hanem egy másik ló.

000000000

Annyira,hogyha beépíted mind a 4 darabot akkor ne lötyögjön a munkaasztalod.De tényleg. :D

may47wb

Szétszedtem a gépem, kitakarítottam újrazsíroztam...
Zsír nélkül átcsúszott a linvezeték a csapágyon.
Megfeszítettem a csapágyakat kicsit. Most kell neki kis erő hogy mozgásra bírjam kb. fél kilós.
Lényegesen stabilabb, de nem akarom, hogy belerágódjon a lineárisvezetékbe a csapágy.

besirkyjh

Szia  

Mivel hogy itt is gördülés adja a linearis mozgást ezért ugy kel beállitani a csapágyak elöfeszitését hogy el ne forduljon a tengelyen de hosszirányban folyamatosan gördüljön . Természetesen az elfordulás mértéke az egyéni de van egy pont amikor már a csapágy merevségén nem változtat semmit .A bemarodástol nem kel félni mert a perselyek elfordithatoak a bemarodott csikokrol és nem is olyan összegüek hogy pár évente ne lehetne cserélni öket és ráadásul kompatibilisek egymással .Ha eredeti a lin tengely akkor az van vagy 62Hrc ami azért nem olyan gyorsan rágodik , viszont ha a golyo megcsuszik akkor abbol már ehet gond ( elöbb utobb sok karátos lesz :) .
Sokkal nagyobb hibát tud csinálni egy laza ( kimélö ?! ) csapágy elöfeszités mint amennyibe egy ilyen persely vagy lin tengely kerül !

000000000

Oszcilloszkópról kellene infó. Aki tud valamit, bármit róla, kérem, segítsen.
Főleg, Magyarnyelvű érdekelne.
A szkóp: C1-90 tipusú.

mxjj54gxi

http://tehnopriborservis.neobroker.ru/list/Oscillografy_C1/S1-150-Oscillograf.html" TARGET=_fnew>vele analóg
Az adatokat csak kitalálod az orosz szövegből, nem egy nagy ördöngősség

000000000

Köszönöm, a segítséget!
Nagyon béna vagyok:)) Nekem ezek nem jöttek elő.  
Ráadásul el is írtam a típusát. Helyesen C1-94 De szerencsémre ez is benne van.

Továbbra is érdekelne, egy magyar kezelési C1-94 -hez, ha valaki tud ……………..

000000000

Sziasztok, van egy képen látható DeWalt akkus fúró motorom, amiből szeretnék egy mini körfűrészt készíteni, hajómodellezésre. Sajnos elakadtam, mivel nem tudom levenni a motorról a fogaskereket, ami a képen is látszik. Nincs esetleg tippetek, hogy hogyan tudnám megoldani a problémát?  
Nem tudom, hogy hogyan haladok majd tovább, ékszíj hajtás, vagy pedig direkt tengely hajtás lesz, de míg a fogaskerék a tengelyen van nem is tudok tervezni sem. Esetleg esztergálni egy ékszíj tárcsát a fogaskerékre? Megáll-e majd rajta? Előre is köszönöm a válaszaitokat.http://kepfeltoltes.hu/view/121027/493510-00B_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

000000000

s7manbs8

000000000

Hogyan? Nem lesz excenter?