Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Ha úgy van rásajtolva,akkor én a fogaskerék melegítésével próbálkoznék.
Ha nem jönne össze,akkor durvább modszerrel,egy flexel leesztergálnám róla,méghozá úgy,hogy beindítanám a kis motort,és a pörgő tengelyről flexelnném le a kereket,de nem teljesen,hogy a tengely ne sérüljön .
A flexeléstől szintén megmelegszik a fogaskerék,és lejön mielőtt telsesem elflexelném.

Lehet mindjárt kapok a fejemre a többiektől a brutál módszeremért.

4um5b65d

Csak egy helyen köszörülsz rá egy sík felületet, egészen addig, míg elérsz a tengelyig.
Nem baj, ha picit beleköszörülsz a tengelybe, az a 360 foknak csak egy nagyon kis szelete.

000000000

Ha, jól gondolom az, réz fogaskerék. Melegítsd meg valamivel, a lehető leggyorsabban, és gyorsan húzd le.

000000000

Két laposcsavarhúzóval kétoldalról feszítve egyszerre próbáltad már leszedni?

000000000

PSoft

Ezek a kerekek álltalában zsugorkötéssel vannak rögzítve a tengelyen.

Hőlégfúvóval melegítsd meg a bronz fogaskereket,és le fog jönni a tengelyről.
Vagy,.....
Ha nem kell a kerék,köszörüld le egy húr mentén a tengelyig,és utána könnyen leveheted a maradékot.
De,ha pld.valamilyen műanyag,vagy alu  szíjtárcsát akarsz tenni a tengelyre,akkor meg is hagyhatod a kiskereket.
A szíjtárcsába fúrt illesztett furat,és felnyomod a bronzkerékre.

000000000

De, melegítés után, mert ragasztott, talán.

000000000

Szakik, köszönöm szépen a tippeket! Melegítéssel már próbálkoztam, nem jártam sikerrel, vas fogaskerékről van szó. A fogaskeréken túllógott a tengely, s úgy vettem észre, hogy rá van stáholva, vagyis a tengelyvég mintha ütéstől ki lett volna tágulva, ezzel mintegy megakadályozva a fogaskerék leesését. Leköszörültem, simára, így sem jött le melegítéssel, és nem rajzolódott ki a tengely körvonala sem. Most megpróbálom Leslie által adott tippet alkalmazni.

xfg6v697j

Ha nem rajzolódott ki a körvonala sem,akkor nem lehet hogy egy anyagból van?

PSoft

Nem jó a "két lapos csavarhúzós" módszer!!!

A zsugorkötés általában keményebben fog,mint a forgórész rögzítése a tengelyen.:((
Ha nincs szerencséd,ki fogod húzni a tengelyt a forgórészből,a kis fogaskerékkel együtt.:(

Így aztán lesz egy tengely nélküli forgórészed,egy macskadobálásra még jó motorod,meg egy tengelyed,egy kis fogaskerékkel a végén.:))

svejk

"stáholva"
Ez egy újabb becses darab lesz a szótáramban a gátervas, a platt és többiek mellett. :)

PSoft

És,akkor hogy szerelték össze azt a motort???

Nem lehet egy anyagból!

svejk

Ez szinte borítékolható. :(

PSoft

Szerinted,...honnan tudom???:))

000000000

Leslie, köszönöm szépen, lejött az általad mondott módszerrel.
Én is attól féltem, hogy saját anyaga lesz, de csiszolás közben ki körvonalazódott a tengely.
Svejk, a zenkolás, cunder szavak ismerősök? :)
Nagyon szépen köszönöm mindnyájatoknak. Kellemes délutánt!