Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Szerintem igen . A régi durva méretezés azt
hiszem ötven per vaskeresztmetszet négyzetcentiben , a voltonkénti menetszám . De ez tényleg csak megközelítőleg jó .

jani300

De ha működik a trafó tekerj rá 5 vagy 10 menetet vékony huzalból és mérd meg a feszültségét , és abból vissza számolhatod a voltonkénti menetszámot .

Arany János

Szalai György

Sajnos a voltonkénti menetszám átmérő függő is, hiszen nem a menetszám a voltonkénti, hanem a tekercselőhuzal hossza a változó mágneses térben. A menet hosszának függvényében más érték a vasmag közelében és más a külső menetsoron.
A rátekeréses próbával egy V/m érték kapható, abból számolható szükséges menetszám az átmérő ismeretében.

jani300

Biztos igazad van . Ilyen mélységben még nem volt szerencsém a témához . De ez már egyetemi tananyag lehet .

jani300

Hát azért ez böki az oldalam . Tanítottak elektronikát szakközépiskolai szinten . A fluxus számításánál is csak a menetszámot vettük figyelembe . Azt hittem képben vagyok ez ügyben . Bocs csak meglepődtem .

Szalai György

Hát az valami nagyon alacsony (0,003%) széntartalmú, 2,5-4% szilícium és 0,1% ón tartalmú, magnézium-szilikát szigetelésű, 0,25-0,35mm vastag, kocka vagy úgynevezett Goss textúrás, irányított szemcseszerkezetű, hidegen hengerelt, utólagosan hő kezelt, elektrotechnikai acéllemez.
A dinamólemez az kicsit más, de nagyon.

besirkyjh

Szia  

Elsösorban méretezésröl van szo .
Egy példa : ha valakinek van 3db 2A-es léptetö motorja amit használni szeretne akkor a tápegységet az össz 6A-hez méretezi méghozzá a használni kivánt vezérlö DC feszültségével pedig igy hibás a " képlet " .
Van Neked 160VA-ed és erre teszel 3db 1.6A-es 4 voltos léptetöket ez motoronként 6.4W-ot jelent illetve összesen 19.2W-ot de ez is csak akkor ha a léptetöid egyszerre lépnek de ilyen legtöbbször nincs .Persze érdemes jelentösen tulméretezni a pillanatnyi nagyobb áramfelvételek és a hötermelés miatt .Minden különösebb számitások nélkül nálam a 4 vezérlöhöz a 160W jol müködik , és sok sok puffer kondi minimum amperenként 1000uf már jo .

000000000

Üdv! Hogy lehet ide feltölteni képet? 640*480 as méret..

http://kepfeltoltes.hu/view/121031/omron_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

4um5b65d

A másik topicban majdnem jól csináltad.
A képfeltöltésen a direkt linket válaszd, majd bejössz a fórumra és klikk a [kép]-re és csak fölé állsz a kurzorral a megjelenő URL mezőre aztán jobb klikk - beilleszt.

000000000

http://kepfeltoltes.hu/121031/omron_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

Óóóó.. Ilyenen elbukni édes istenem.. Köszönöm.:)

4um5b65d

Aztán min buktál el ?

000000000

Azon hogy nem kellett volna a /view.. Vagyis a direkt link volt a megoldás.

4um5b65d

Na ennél nagyobb baj ne történjen.
Én annak idején a Magyarórán a "rosszvas"-t mondtam mikor összetett szavakat kérdeztek...
[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]