Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Vakkantós pulikutya legyek ha értem : egy sima szerkezeti acélt fogsz nemesíteni? Valószínűleg nem fog sikerülni. Nézz utána vagy a szóhasználatnak ( szerkezeti )  vagy a nemesítés , kéregedzés metallurgiai  feltételeinek  A fogaskerekeket kis carbontartalmú un  betétedzhető anyagokból szokták csinálni ( 16MnCr5. 20MnCr5 17CrNiMo6 ) Aminek a felületét szénben dúsítanak  ( cementálás ) majd leedzik és fesztelenítik .  Ha mindenáron komplikálni akarod ( a csicsa kedvért ) akkor válasszz nagyobb carbontartalmú ötvözött acélt ( !2CrMo4) azt nemesítheted  és utána indukciós edzéssel a külső palást keménysége javítható  ( szándékosan írtam fogy javítható mert a darab nagyságától függően nem fogja elérni a betétedzett keménységét

ANTAL GÁBOR

Devecz Miklós

Sziasztok!

SUP-P10H-E1PR-4 hálózati szűrőt, hogyan kell bekötni a 230-as hálózatba?

A földelő érintkező felöli oldalt kell a 230-as hálózatba, kötni, vagy fordítva, vagy teljesen mindegy.

000000000

Igen a földelő érintkező felől van a LINE in általában.  

000000000

Tanácsot kérnék,Festo fa felsőmarómba a kapcsoló után van egy átvezető kondi ha jól írom amibe az egyik ág halott,a másik jó.Átköthető kidobható ez belőle és csak egy flexben lévő kondival ami nem átvezető beköthető helyette.Gondolom zavarszűrő ez benne.

Szalai György

http://i.ebayimg.com/t/Okaya-Noise-Filter-SUP-P10H-E1PR-4-SUPP10HE1PR-50-60Hz-/00/s/OTYwWDEyODA=/$(KGrHqFHJ!sE7yHsnE!EBPEuMofHbQ~~60_58.JPG" TARGET=_fnew>Mivel a rajta lévő kapcsolási rajzon mindkét oldalra LIN LOAD van írva, ezért a vonal és a terhelés iránya felcserélhető, vagyis mindegy melyik oldala néz a konnektor felé és melyik a fogyasztó felé.

svejk

Szerintem nem mindegy, mivel nem szimetrikus!
Attól függ a line-load hogy a készüléket véded külső zavaroktól, vagy a külső hálózat felé szűrsz, hogy ne menjen ki a zavar.
Ha a készüléket véded külső zavaroktól akkor balra a hálózat jobbra a készülék.

svejk

Tehát az Y kondik vannak a szűrt részen.

svejk

A gyakorlatban lehet alig kimutatható a különbség, de mérésekkel biztos bizonyítható.

000000000

Ha csak józan paraszti ésszel nézzük a dolgot akkor is az a kézenfekvő hogy az egyik oldalon a hálózat és a földelés.
Vagy keresztbe átköti az egészen a földelést ? [#circling]
Mivel csak ez egyik oldalon van ehhez csatlakozás.  

http://i.ebayimg.com/t/Okaya-SUP-E15H-EP-Noise-Filter-/00/s/MTAwNlgxMjgw/$(KGrHqQOKnME4+FbmjBZBOcq6hGWTg~~60_57.JPG" TARGET=_fnew>Ezen a másik típuson látni mi micsoda: KÉP link

Devecz Miklós

Köszönöm a segítséget.
Mielött ölre menő viták alakulnának ki, elmondom mi a vezetett ide.

1. számítógépet cseréltem, alaplap ASUS AT3IONT-I Deluxe
2. UC100-as usb-LPT átalakító.
3. a számítógép közel került a frekvencia váltóhoz.
4. Mach3 önnálló életet kezdett élni. egy darabig minden ok, majd a programtól eltérő utvonalon halad tovább a marás.

Most be akarok építeni egy szűrőt, meglátom mi fog történni.

Ötlet?

000000000

Valaki találkozott már ilyennel?

Ha a laptopom, tápegységről megy, a rádiót nem lehet hallgatni olyan zajos lesz.
Teljesen mindegy, töltött, vagy lemerült az aksi.  
A bekapcsolt táp önmagában nem zavarja a rádiót.  
De, a töltő nélküli laptop sem.  

Lehet ez ellen tenni valamit?
Gondolom, nekem se jó az, hogy ilyen elektro szmogba vagyok.

me3ua0a6

Ilyenem nekem is van/volt.
3 hete kezdődött. Amikor butult a laptop, vagy épp leállt, akkor a hangszórók zúgtak. Amikor teljesen ki volt kapcsolva, akkor alig hallhatóan, de szintén zúgtak. Amikor már az oprendszer be volt töltve, nem volt gond.
Nézegettem mi lehet a gond, és tűzforró volt a töltője. Tegnap jött meg az új, kicseréltem, és azóta néma csend van :)
Jah, a töltő alján felpöndörödött a címke olyan szinten melegedett.
Tapogasd meg a tápodat, ha nagyon melegszik, akkor megdöglött a szűrése, megérett a cserére.

s7manbs8

"Lehet ez ellen tenni valamit? "

1. megoldás: Beülsz egy FARADAY kalitkába.
2. megoldás: Nem használod tápról.
3. megoldás: Azt nem tudok.  

:)

w987wzmm

3. megoldás: Nézz TV-t.
4. megoldás: Cseréld ki a hosszabbítót.
5. megoldás: Lehet Vinyó hiba. Az egyik gépem vinyója zavarja az audió cuccoka.