Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszi!
Sajnos nem nyert. A táp kb. 3 hónapos. Szinte, hideg marad órák alatt is.
Csak, eddig, nem volt a rádió közelébe. Ezért nem tűnt fel.
Nem a laptop hangszórója zug. Hanem a közelbe (Kb.2 méter) lévő rádiót.

000000000

Barátom! Elnyerted az év legjobb tanácsadója díjat[#nevetes1]

000000000

El vagyok tiltva a TV –től:))

De, ha akkuról megy, akkor nem okoz zajt.  
Ha, vinyó, akkor is jönne a zavar? Vagy nem?

me3ua0a6

Akkor alapból vacak a táp, és nem meghibásodási tünet :)

000000000

Amikor nincs a laptora dugva, akkor nem zajoz. Mégis lehet vacak?

000000000

Esetleg, valami szűrő nem segítene?

xfg6v697j

A kapcsolóüzemű tápok terhelésre indulnak,ezért terhelés nélkül nem is szórják az áldást az éterbe.

xfg6v697j

Valószínűleg rádiófrekis zavart sugároz,ezéfrt a szűrő hatástalan lenne.

Egy hülye ötlet.
Tekerd be alufóliába a tápot,meg a kébelét.
Talán leárnyákolja :-))

000000000

Kösz! Megpróbálom.

Ha nem bírok vele, indul a hatvani hobby CNC rádió sugárzása:))
Kötöm rá a modulációt:))

xfg6v697j

Azért a hélózaton is mehet zavar.
Azt meg el lehet dönteni úgy,hogy másik fázisra dugja az ember a laptopot,mint a rádiót.
Illetve,ha a rádiót távolabb viszed a laptoptól,és csökken vagy megszűnik a zavar,akkor egyértelműen sugározza a zavart a laptoptáp.

000000000

Na, betekertem a tápot. Nagyon sokat javított a helyzeten.  
Fele zajt biztos elvette. Vagy inkább többet.  

Persze, már próbáltam, zsebrádiót is. Egyedül a távolság javított.

Köszönöm!
Behajthatsz tőlem egy sört:))

Szalai György

A zajszűrő feladata a vezetett zavarokkal szembeni immunitás növelése és egyben a zajkibocsátás csökkentése. Vagyis a táphálózat felől érkező zajokat épp annyira nem engedi be, mint amennyire a készülékben keletkező zajokat nem engedi ki.
Szerintem „wszystko jedno”, hogy először a csatolt tekercsű toroid folytó (L) alul áteresztő jellege akadályozza a közös módusú, feszültséggenerátoros jellegű zaj továbbjutását, és az Y kondenzátorpár földre vezeti az áramgenerátoros összetevőket, vagy fordítva. Közös módusú szempontból én ezt a szűrőt szimmetrikusnak látom.
Differenciális módusú elnyomást a tárgyalt szűrőben csak az X2 kondenzátorpár végez, ezek értékei azonosak. A szűrő felépítése a differenciális zavarok szempontjából szimmetrikus.
Az 1MOhm R meg szűrés szempontból csak ott van…

Szalai György

Nyilván nem köti át, de akár megteheti. A termék felirata ezt is lehetővé teszi.
Szakszerűen beépített formában úgysem a hálózati csatlakozó vezeték van közvetlenül a zavarszűrőre kötve. A fázis és nulla vezetőnek először a főbiztositokon van a helye. Onnan a főkapcsolóra van vezetve, csak azután következik a zajszűrő. A földelés pedig a készülék központi földelő csavarjáról sugarasan ágazik a szűrő földelő kapcsára. Így mindegy, hogy a szűrő földelő kapcsa a betáplálás vagy a terhelés felőli oldalra kerül.
Másik típus, másik felirat, másik eljárás.

000000000

A 15965-ben írtakra tudna valaki megoldást adni,köszönöm előre.

svejk

Ahogy gondolod.
Egy biztos, külső zavarok ellen a balról jobra irány a használatos.

Az R nem zavarszűrő hanem kisüti a kondikat, -ha a készülék ki van kapcsolva-, hogy ne csípjen ha belenyúlsz a készüléken levő ajlzatba, mely ugye "apa".